Како да користите различни гласови во текст во говор?

Приспособување гласовни поставки во „Текст во говор“.

Бројни апликации за текст во говор и екстензии на Google Chrome се достапни за уредите на Microsoft и iOS. Исто така, можете да преземате апликации за iOS и Android од продавниците за апликации на вашите уреди. Гласот на лицето што чита гласно може да се промени и во зависност од наведениот јазик.

Дали апликациите од трети страни имаат различни гласовни опции?

Некои TTS алатки поддржуваат различни гласови, а некои не. Speaktor е една од најдобрите апликации за гласен текст. Speaktor нуди над 40 различни јазични опции и неколку уникатни сопствени гласови за секој странски јазик.

Кои се предностите на различните гласовни опции на алатките за читање текст?

Технологијата на текст во говор е одлична карактеристика за зафатени луѓе на кои им е потребна гласовна поддршка. Технологијата „Текст во говор“ му овозможува на вашиот уред да чита текст на глас. Можете исто така да го промените стандардниот јазик и да ја вклучите или исклучите оваа функција. Може да има неколку предности за користење на функцијата синтисајзер на говор:

 • Разликувајте ја вашата содржина: некои продуценти се борат да најдат време да создадат цела епизода подкаст или видео на YouTube. Поткасти и видеа на YouTube со уникатни гласовни опции сега може да се креираат благодарение на конверторите од текст во говор.
 • Лесно додајте синхронизација: Синхронизирањето е процес кој одзема многу време. Потребен е превод, снимање и мешање. Сето ова бара време и пари. Но, сега, со помош на Speaktor, можете да додадете синхронизација на странски јазици на вашите видеа. Можете исто така да го извезувате видеото во вашиот говор или на кој било друг јазик.
 • Зголемете ја пристапноста: Функцијата текст-во-говор е достапна како опција за пристапност за луѓе кои имаат проблеми со читањето или разбирањето на пишаните зборови, но исто така е одлична алатка за деца кои сакаат да научат како да читаат, за луѓе кои не зборуваат англиски како нивниот прв јазик и за секој кој би сакал лесен начин за слушање книги или други текстови без да мора да ги чита сам. Оние кои учат нови јазици имаат значителна корист од карактеристиката на повеќе јазици на текстот.
 • Брзо креирајте видеа: Еден од најпопуларните типови на рекламирање се видео рекламите. Овие реклами можат да привлечат голема публика и да го задржат нивното внимание подолго од неподвижна слика. Исто така, видео едукативните материјали станаа попопуларни и повредни.

Благодарение на читачот на текст, потребно е многу помалку време за создавање висококвалитетни видеа за маркетинг или е-учење со природни гласови. Можете да ги оптимизирате вашето време и пари користејќи ја моќта на машинското учење.

Што е текст во говор?

TTS е технологија која го конвертира текстот во гласови со природен звук. TTS може да синтетизира аудио датотеки и гласови во реално време. Онлајн читателите на текст им обезбедуваат глас сличен на човекот или анимиран глас. Тоа им овозможува на корисниците да го слушнат текстот што го читаат на глас со машинско учење. Гласот може да се прилагоди, а различни гласови може да се користат за да се направи текстот поинтересен. Повеќето алатки за текст во говор функционираат на ист начин. Можете или да го залепите текстот во полето за текст или да испратите датотека.

Кои платформи за социјални медиуми имаат своја карактеристика tts?

Tiktok, Instagram, discord и google docs се некои примери на апликации кои имаат своја функција за синтеза на говор. Овие технологии за говор во омилените апликации обично имаат стандардни гласови или ограничени опции за говор. Исто така, карактеристиките на сајтовите на социјалните медиуми се ограничени на специфични алатки и не можат да се прилагодат на други мобилни апликации.

Како да го смените гласот од текст во говор на Mac?

Ако не сте задоволни со стандардниот глас, постојат опции за негово менување. Можете да го промените гласот на вашиот асистент за пишување во секое време и да го најдете совршеното соодветно за вашите потреби. За да го промените јазикот и гласот на говорот на Mac, следете ги овие чекори:

 • Кликнете на иконата Apple и допрете System Preferences
 • Изберете Пристапност од менито што се појавува
 • Изберете ја опцијата Говор од левата странична лента
 • Отворете паѓачко мени со кликнување на System Voice
 • Можете да изберете различни гласовни опции од други машки и женски звуци

Следете ги чекорите подолу за да додадете звуци различни од стандардните звуци:

 • Допрете Системски глас и потоа Приспособете
 • Изберете за преземање од различни опции за јазици и звуци и кликнете на копчето ОК
 • Почекајте додека не се преземе
 • Сега можете да користите различни гласовни опции на вашиот Mac за текст во глас

За да дознаете повеќе за поставките за текст во говор на Mac, проверете ја страницата за поддршка на Apple.

Ако читачот на текст не работи, проверете ги ажурирањата за iOS верзијата на вашиот Mac уред.

Како да ги приспособите гласовите на Google ttsreader на Chromebook?

Можете да ја користите наставката Acapela TTS Engine chrome за да купите различни гласови и јазици за да го приспособите гласот на Google Text Reader. На персонализираниот звук од текст во глас на Chromebook, применете ги овие лесни чекори:

 • Одете во „Веб-продавницата на Chrome“
 • Најдете го полето за пребарување на наставката и внесете „ Acapela TTS Engine “ во него
 • Притиснете го копчето „Додај во Chrome“ десно од екранот
 • Дајте дозволи за инсталирање со притискање на полето „ Додај екстензија “.
 • Почекајте додека не се инсталира
 • Одете во Поставки и кликнете Напредно
 • Изберете Управување со функциите за пристапност од менито
 • Допрете Говорни поставки за текст во говор
 • Допрете „Говорски мотори“,
 • Кликнете на „Acapela TTS Engine“, изберете Settings
 • Изберете и применете го гласот што сакате да го купите и применете

За да дознаете повеќе за поставките за претпочитани поставки за текст-во-глас на Google, проверете ја оваа врска: Променете го јазикот или гласот на изговорениот текст – Помош за пристапност на Google .

Често поставувани прашања за промена на гласот од текст во говор?

Кои се цените на генераторите на глас?

Давателите на услуги ги подобруваат своите понуди со инкорпорирање на нови гласовни опции и акценти како човечки гласови кои вклучуваат детски, машки и женски гласови. Политиките за цени на алатките за текст во говор се менуваат како што се додаваат нов гласовен јазик или опции за брзина. Некои апликации обезбедуваат ограничени бесплатни туторијални услуги за текст во говор. Можете да најдете повеќе детали за цените на нивната веб-страница врз основа на моделите за претплата.

Дали е достапна функцијата Текст во говор во андроид?

Андроид има онлајн функција за читање на глас, а апликациите за конвертирање на аудио датотеки за Android и iOS се достапни во продавниците за апликации. Speaktor обезбедува Android апликација со текст-во-говор.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај