Ако сте претплатник на Reddit , знаете дека има многу текст што треба да се просее. Без разлика дали ги следите вестите или ја читате вашата омилена подредит, секогаш има нешто ново за читање. Но, понекогаш, може да биде тешко да се најде време да седнете и да го прочитате целиот текст на Reddit. Тоа е местото каде што доаѓа текст во говор.

Како ја користите функцијата „Текст во говор“ на Reddit?

Reddit не вклучува никаква стандардна функција за текст во говор во реално време. Ќе ви помогне доколку користите софтвер од трета страна за да ги конвертирате текстовите на Reddit во говор.

Можете да користите онлајн апликации за Microsoft или iOS или мобилни апликации за Android и iPhone, во зависност од вашата услуга текст-во-глас.

Кои се предностите од користењето текст-во-аудио за читање подредити?

Дали е можно да се создаде содржина за YouTube со објави на Reddit?

Да, многу луѓе создаваат содржина за YouTube со објавите на Reddit. Некои поединци користат програми за текст во говор за да ги претворат објавите на Reddit во аудио датотеки. Тие потоа го спојуваат аудиото со подготвеното визуелно и заработуваат со споделување на овој материјал на различни платформи за социјални медиуми, како што се видеа на YouTube или подкасти. Раскажувањето приказни е најпопуларниот концепт на Reddit, а овие приказни се погодни за конвертирање на видеа од текст во говор . Постојат неколку примери на канали на YouTube фокусирани на Reddit. Повеќето видеа беа создадени со глас на автоматски читач и слики од екранот на содржината.

Како да го смените гласот од текст во говор на Reddit?

Гласот што се користи за конверзија од текст во говор зависи од софтверот што го користите. Некои софтвери обезбедуваат различни акценти на еден јазик.

Како да го смените јазикот на текст во говор на Reddit?

Јазичните опции за конверзија од текст во говор зависат од софтверот што го користите. Најдобро би било да внимавате на поддржаните јазици. Популарното мнозинство на конвертори од текст во говор поддржуваат само англиски јазик. Speaktor поддржува текст во говор на повеќе од 50 јазици.

Што е Редит?

Reddit е интернет платформа заснована на заедницата. Има форуми на различни теми, кои се нарекуваат subreddits. Корисниците можат да забележуваат на туѓите објави и да придонесуваат со слики, видеа, зборови или врски.

Кога беше развиен Reddit?

Редит е страница за социјално вмрежување која е основана во јуни 2005 година.

Како да се најавите на Reddit?

За компјутер:

За мобилни апликации:

Зошто видеата на Reddit немаат звук?

Ако не се работи за вашиот уред, може да има две главни причини за проблеми со звукот:

Најчесто поставувани прашања за Reddit:

Кои се најпопуларните подредити?

Постојат неколку популарни подредити. Еве три примери од нив:

Зошто Reddit стана попопуларен?

Постојат многу причини зошто луѓето го сакаат Reddit. Некои од главните причини се: