Како да ги откажете аудиокнигите на Kobo?

Откажување на аудио книгите на Kobo

Научете како лесно да ги откажете Kobo Audiobooks користејќи го нашиот водич чекор-по-чекор. Кажете им збогум на несаканите трошоци и продолжете да уживате во слушањето на вашите омилени книги без мака.

Што се Кобо аудио книги?

Kobo Audiobooks е услуга за претплата на аудио книги понудена од Kobo, канадска компанија специјализирана за е-книги и аудио книги. Обезбедува широк спектар на услуги за аудио книги што можете да ги слушате на вашиот паметен телефон, таблет или компјутер. Со е-читачот Kobo, можете да ги слушате вашите омилени книги во секое време, насекаде, без мака да носите физички книги.

Зошто да ги откажете аудио книгите на Kobo?

Еве неколку вообичаени причини зошто некој можеби ќе сака да ја откаже претплатата на Kobo Audiobooks:

 1. Незадоволство од содржината: клиентот можеби не е задоволен од достапните аудио книги или можеби нашол подобра услуга која нуди попривлечна содржина.
 2. Финансиски причини: клиентот можеби ќе треба да ги намали трошоците, а откажувањето на нивната претплата може да ослободи некои дополнителни средства.
 3. Промена на околностите: Личните околности на клиентот може да се смениле и тој веќе нема време или желба да слуша звучни книги.
 4. Технички проблеми: клиентот може да има искусни технички проблеми со апликацијата или веб-локацијата, што го отежнува или оневозможува пристапот до аудио книгите што сакаат да ги слушаат.
 5. Неискористена претплата: Клиентот можеби се пријавил по желба или пробно, но никогаш не успеал да ја користи. Откажувањето на претплатата може да помогне да се спречи повторување на несаканите трошоци.

Како да ги откажете аудиокнигите на Kobo?

Следејќи ги овие едноставни чекори, можете лесно да ја откажете претплатата на вашиот уред со Android или iOS.

Како да ги откажете аудиокнигите на Kobo на Андроид

Еве ги чекорите за откажување на Андроид:

 1. Отворете ја апликацијата Google Play Store на вашиот уред со Android.
 2. Допрете ги трите хоризонтални линии во горниот лев агол на екранот за да го отворите менито.
 3. Допрете „Претплати“ од менито. Изберете план за претплата.
 4. Најдете ја претплатата што сакате да ја откажете и допрете ја.
 5. Допрете „Откажи претплата“ на дното на екранот.
 6. Следете ги упатствата на екранот за да го завршите процесот на откажување.
 7. Откако ќе заврши процесот на откажување, ќе добиете е-пошта за потврда.

Како да ги откажете аудиокнигите на Kobo на iOS

Еве ги чекорите за откажување на Kobo Audiobooks на iOS:

 1. Отворете ја апликацијата Поставки на вашите уреди со iOS како што се iPhone, iPad или Mac.
 2. Допрете на вашето име на горниот дел од екранот.
 3. Допрете „Претплати“ од списокот со опции во продавницата на Apple.
 4. Најдете ја претплатата на Kobo Audiobooks/ апликацијата Kobo Books што сакате да ја откажете и допрете ја.
 5. „Кликнете Откажи претплата“ на дното на екранот.
 6. Следете ги упатствата на екранот за да го завршите процесот на откажување.
 7. Откако ќе заврши процесот на откажување, ќе добиете е-пошта за потврда.

Како да ги откажете аудиокнигите на Kobo на Интернет

Следењето на овие едноставни чекори ќе ви овозможи да ја откажете претплатата на Kobo Audiobooks на интернет.

 1. Одете на веб-страницата Kobo.com и најавете се на вашата сметка.
 2. Кликнете на „Kobo Account“ во горниот десен агол на страницата.
 3. Кликнете на „Мои претплати“ од паѓачкото мени.
 4. Најдете ја претплатата на Kobo Audiobooks што сакате да ја откажете и кликнете на „Откажи претплата“ до неа.
 5. Следете ги упатствата на екранот за да го завршите процесот на откажување.
 6. Откако ќе заврши процесот на откажување, ќе добиете е-пошта за потврда.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Може ли да ја откажам мојата претплата на Kobo Audiobooks во секое време?

Да, можете да ја откажете претплатата во секое време. Само следете ги чекорите дадени во упатствата чекор-по-чекор за вашиот специфичен уред или платформа.

Дали ќе ми бидат вратени парите ако ја откажам претплатата на Kobo Audiobooks пред да истече?

Не, Кобо не нуди поврат на средства за откажани претплати. Сепак, ќе може да продолжите да пристапувате до вашите аудио книги до крајот на периодот за наплата.

Дали сè уште можам да ги слушам моите аудио книги Kobo откако ќе ја откажам претплатата?

Да, сè уште можете да ги слушате вашите книги откако ќе ја откажете претплатата, сè додека сте ги презеле кредитите на вашиот уред. Сепак, повеќе нема да имате пристап до нови аудио книги или ексклузивна содржина што е достапна само за претплатниците.

Што се случува со мојата сметка на Kobo Audiobooks откако ќе ја откажам претплатата?

Вашата сметка ќе остане активна откако ќе ја откажете претплатата и сè уште ќе можете да пристапите до сите книги што сте ги презеле. Сепак, повеќе нема да имате пристап до нови аудио книги или ексклузивна содржина што е достапна само за претплатниците.

Како да знам дали мојата претплата на Kobo Audiobooks е откажана?

Откако ќе го завршите датумот на откажување, ќе добиете е-пошта за потврда од Kobo во која се наведува дека вашата претплата е откажана.

Што е претплата на Kobo Plus?

Kobo Plus е претплатална услуга која им овозможува на корисниците пристап до голем избор на е-книги и аудио книги за месечна претплата. Оваа услуга е одвоена од редовната претплата, која конкретно нуди пристап само до книги. Можете да платите со кредитна картичка и да ги добиете вашите неискористени кредити.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај