Во оваа статија, ќе ви обезбедиме чекор-по-чекор водич за откажување на вашата претплата за Audible , како и преглед на добрите и лошите страни на користењето на услугите за аудио книги .

звучен

Како да го откажете звучното членство на различни платформи

Еве чекор-по-чекор водичи за тоа како да го откажете Audible на различни платформи. Ве молиме погледнете подолу за инструкции за тоа како да ја откажете вашата Audible претплата на iOS, Android и на веб:

Како да го откажете звукот на уреди со iOS како што се iPhone и iPad:

Еве како да го откажете звукот на уредите со IOS:

 1. Отворете ја апликацијата Audible на вашиот iOS уред или продавница за апликации.
 2. Допрете на иконата „Мени“ во горниот лев агол.
 3. Се појавува опаѓачкото мени и кликнете Детали за сметката/информации за сметката.
 4. Допрете на „Откажи членство“.
 5. Следете ги упатствата на екранот за да го завршите процесот на откажување.

Како да го откажете звукот на Андроид:

Еве како да го откажете звукот на уредите со Android:

 1. Отворете ја апликацијата Audible на вашиот уред со Android или продавницата на Google Play.
 2. Допрете на иконата „Мени“ во горниот лев агол.
 3. Допрете на „Поставки“.
 4. Допрете на делот „Детали за сметката“
 5. Допрете на „Откажи претплата“.
 6. Кликнете „Да“ за да завршите со откажувањето.

Како да го откажете звукот на Интернет:

 1. Одете на веб-страницата на Amazon Audible и најавете се на вашата сметка на вашиот веб-прелистувач.
 2. Кликнете на вашето име во горниот десен агол.
 3. Кликнете на „Звучни детали за сметката“.
 4. Во делот „Прикажи детали за членството“, кликнете на копчето „Откажи членство“.
 5. Следете ги упатствата на екранот за да продолжите со процесот на откажување.

Што е звучно?

Аудио книгите ги прават традиционалните читатели подостапни од кога било досега. Audible е популарна опција за љубителите на аудио книги бидејќи ви овозможува да прелистувате илјадници наслови од удобноста на вашиот телефон. Покрај тоа, платформата Amazon Prime им овозможува на корисниците да поставуваат известувања за нови изданија, да пренесуваат од апликацијата, да преземаат наслови и да слушаат офлајн.

Опцијата за членство во Audible Premium Plus обезбедува неограничено изнајмување оригинални и популарни аудио книги, а Premium Plus исто така вклучува и месечен звучен кредит што може да се користи за купување звучни книги.

Добрите страни:

Конс:

Најчесто поставувани прашања

Може ли да ја откажам мојата претплата за Audible во секое време?

Да, можете да ја откажете претплатата за Audible во секое време. Меѓутоа, ако откажете пред крајот на тековниот циклус на наплата, сѐ уште ќе имате пристап до вашите аудио книги до крајот на тој циклус.

Дали ќе ги изгубам моите аудио книги ако ја откажам претплатата за Audible?

Ако ја откажете претплатата за Audible, сè уште ќе имате пристап до сите аудио книги што сте ги купиле целосно, дури и откако вашата претплата ќе заврши. Сепак, сите аудио книги што сте ги позајмиле само преку вашата претплата за Audible веќе нема да ви бидат достапни.

Дали ќе добијам рефундирање ако ја откажам мојата претплата за Audible?

Ако ја откажете претплатата за Audible, нема да добиете рефундирање за преостанатите кредити/неискористени кредити или надоместоци за претплата што веќе сте ги платиле. Сепак, сè уште ќе имате пристап до сите аудио книги што сте ги купиле целосно.

Како да знам дали мојата претплата за Audible е успешно откажана?

Откако ќе го завршите процесот на откажување, треба да добиете е-пошта потврда од Audible. Можете исто така да ги проверите деталите за вашата сметка на Амазон на веб-локацијата или апликацијата Audible за да потврдите дека вашата претплата е откажана.

Што ако имам проблеми со откажувањето на мојата претплата за Audible?

Ако наидете на какви било проблеми или имате какви било прашања во врска со откажувањето на вашата претплата за Audible, можете да ја контактирате поддршката за корисници на Audible за помош. Тие можат да ви помогнат да ве водат низ процесот на откажување и да ги решат сите грижи што можеби ги имате.