Како да користите текст во говор како менувач на глас?

Избор на гласовни опции во менувачот на глас од текст во говор

Алтернативи за менувачи на глас

Еве работи што можете да ги правите наместо да користите софтверски програми за менување глас:

 • Користете далечински уред за менување глас, како што е Bluetooth микрофон.
 • Користење на алатката текст во говор заедно со алатка за препознавање говор за да креирате сопствен менувач на глас

Како да користите текст во говор како менувач на глас?

 1. Изберете алатка за TTS
 2. Изберете го саканиот звук од различни звуци
 3. Напишете што сакате гласот да чита или изберете алатка за транскрипција и напишете го гласот со алатката за транскрипција.
 4. Притиснете за читање и преземете го говорот како mp3-датотека.

Што е менувач на глас

Менувачите на глас се уреди или софтвер што можат да го променат тонот или висината на звукот. Менувачите на глас може да бидат хардверски производи што можат да работат самостојно, или софтверски програми што можете да ги користите со кој било компјутер.

Кој користи Voice Changers?

Еве список на случаи на употреба за менувачи на глас:

 • Гејмери кои сакаат да останат анонимни
 • Млади луѓе кои сакаат да ги тролаат своите пријатели
 • Вработени во центарот за повици кои имаат за цел да презентираат стандарден глас
 • Креатори на содржини кои сакаат да останат анонимни додека создаваат личност

Како да користите менувач на глас?

Еве ги чекорите како да користите менувач на глас:

Time needed: 1 day

 1. Изберете апликација Voice Changer

  Изберете соодветна апликација за менување глас за вашиот буџет и потреби.

 2. Преземете или најавете се на таа апликација

  Поставете го вашиот профил и почнете да го користите

 3. Изберете го вашиот микрофон како влезен уред.

 4. Изберете ги слушалките како излезен уред.

  Или, ако сакате, можете да изберете да ја преземете променетата верзија на вашиот глас

Кои апликации за менување глас се најдобри?

Еве список на неколку добри апликации за менување глас:

Кои се придобивките од користењето на менувач на глас?

 • Да се ослободиме од наметливите продавачи и злонамерните повикувачи. Менувачот на глас може да ве натера да звучите како различна возраст или пол. Можеби звучите и многу полути отколку што навистина сте. Можете да користите менувачи на глас за да ги исплашите несаканите повикувачи.
 • Правење тајни пребарувања. Можеби ќе сакате да собирате информации од некој за вашиот сопружник кого можеби ве изневерува. Менувачите на глас имаат многу корист во овие случаи.
 • Креирање гласовни звучници. Можеби сакате да звучите попрофесионално кога правите глас за вашата презентација.
 • Да се однесувате како свој секретар за да звучите како да сте зафатени. Можеби ќе сакате да ги одбиете понудите на луѓе кои сакаат да дојдат до вас, но се плашат да бидат груби. Така, со користење на менувачи на глас, можете учтиво да ги одбивате луѓето.
Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај