Најдобри аудио книги од Брене Браун

најдобро-брене-кафеав-аудио книги

Која е Брене Браун?

Брен Браун, д-р, LMSW, е роден во 1965 година во Сан Антонио, Тексас. Брене Браун е познат истражувачки професор, автор и јавен говорник, позната по нејзината работа на теми како што се ранливост, храброст, срам и емпатија.

Д-р Брене Браун се здоби со широко распространето признание откако нејзиниот TED говор, „Моќта на ранливоста“, стана вирален во 2010 година. Разговорот одекна кај милиони гледачи и го привлече вниманието на нејзиното истражување за ранливоста и нејзината улога во поттикнувањето автентични врски и личната благосостојба.

Таа е авторка на неколку бестселери, меѓу кои „Даинг одлично“, „Подароци на несовршеноста“, „Силно се креваш“ и „Храброст во дивината“. Дополнително, нејзините книги нудат сознанија, лични анегдоти и практични насоки за прифаќање на ранливоста, негување на издржливост и живеење со цело срце.

Работата на Брене Браун имаше големо влијание на различни полиња, вклучително и психологија, лидерство и личен развој. Исто така, таа одржа клучни говори и спроведе работилници за различни публики, вклучувајќи бизниси, организации и образовни институции.

Преку нејзините ангажмани за истражување, пишување и говорење, Брене Браун стана истакната фигура во областа на личниот раст и емоционалната благосостојба. Нејзината работа продолжува да ги инспирира поединците ширум светот да ја прифатат ранливоста, да негуваат значајни врски и да водат поавтентичен живот. Дополнително, д-р Брене Браун го отфрла културниот мит дека ранливоста е слабост и тврди дека тоа е нашата најточна мерка за храброст.

Таа е автор на шест бестселери број 1 на Њујорк Тајмс и е домаќин на два наградувани подкасти на Spotify, Отклучување нас и Осмели се да води. Книгите на Брене се преведени на повеќе од 30 јазици. Социјалниот научник Брене Браун поттикна глобален разговор за храброста, ранливоста, срамот и достојноста.

Нејзините награди

Браун има добиено неколку награди и почести за нејзината работа. Досега таа е авторка на шест најпродавани книги на Њујорк Тајмс . Таа има претседавач на фондацијата Хафингтон на Факултетот за социјална работа на Универзитетот во Хјустон, каде што е професор на истражување. Во 2009 година, Houston Woman Magazine ја изгласа за една од највлијателните жени во Хјустон .

Жанр на пишување

Жанрот на пишување на Браун најдобро се опишува како самопомош. Таа е позната по истражувањето на прашањата за ментална благосостојба како храброст, отпорност на срам и сочувство. Како резултат на нејзиното истражување, таа развила нови начини да им пристапи на овие проблеми. Нејзините книги имаат за цел да им помогнат на луѓето да ги разберат овие теми и да стекнат посилно чувство за себе.

Заеднички теми

Таа обично пишува за перфекционизам, некои упатства што луѓето ги практикуваат за да живеат со цело срце, духовна пракса и само-подобрување.

Кои се најдобрите книги и аудио книги од Брене Браун?

Еве ги најдобрите книги на Браун:

 • „Подароците на несовршеноста: Ослободете го оној што мислите дека треба да бидете и прегрнете го тоа што сте, издание за 10-тата годишнина: има нов предговор“ (ко-уреди со Тарана Бурк)
 • „Одлично смело: Како храброста да се биде ранлив го трансформира начинот на кој живееме, сакаме, родители и водиме“
 • „Силно растење: Како способноста за ресетирање го трансформира начинот на кој живееме, сакаме, родители и водиме“
 • „Храброст во дивината: потрага по вистинска припадност и храброст да се застане сам“
 • „Осмели се да водиш: Храбра работа. Тешки разговори. Цели срца“. (Објавено од Random House)
 • „Мислев дека сум само јас (но не е): Изработка на патување од „Што ќе мислат луѓето?“ до „Јас сум доволно“
 • „Атлас на срцето“
 • „Подароците на несовршеното родителство“ (Тоа е една од најдобрите аудио книги на Браун)

Каде да ги слушате целосните аудио книги на Брене Браун?

Можно е да се слушаат аудио книгите на Брене Браун на различни платформи. Еве неколку популарни опции каде што е можно да се најдат нејзините аудио книги :

 • Audible-Amazon : Audible е водечки снабдувач на аудио книги и тие имаат широк избор на аудио книги на Брене Браун достапни за купување или како дел од претплата. Исто така, можно е пристап до Audible преку нивната веб-локација или апликацијата Audible, достапна на мобилни уреди.
 • Apple Books : Ако имате уред со iOS, пронајдете ги аудио книгите на Брене Браун на Apple Books. Едноставно побарајте го нејзиното име или насловот на конкретната аудио книга за која сте заинтересирани и купете и преземете ја аудио книгата директно на вашиот уред.
 • Google Play Books : за корисниците на Android, Google Play Books нуди избор на аудио книги на Брене Браун. Слично на тоа, како Apple Books, барајте го нејзиното име или насловот на книгата и купете или преземете ја аудио книгата на вашиот уред со Android.
 • Libro.fm : Libro.fm е платформа за аудио книги која поддржува независни книжарници. Тие нудат избор на аудио книги на Брене Браун, а купувањето преку Libro.fm ви овозможува да ги поддржите локалните независни книжарници.
 • OverDrive/Libby : ако претпочитате да позајмувате аудио книги од вашата локална библиотека, проверете дали аудио книгите на Brené Brown се достапни преку апликацијата OverDrive или Libby. Значи, овие апликации ви дозволуваат да позајмувате дигитална содржина, вклучително и аудио книги, од библиотеките-учеснички.

Исто така, не заборавајте да ја проверите достапноста и цените на секоја платформа за да ја пронајдете најдобрата опција за вас бидејќи тие обично не се бесплатни аудио книги.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај