Како да користите текст-во-говор за брзо слушање?

Избор на саканата брзина за брзо слушање

Што е Speed Listen?

Со технологијата во развој, можеме да ја зголемиме брзината на слушање за да заштедиме време. Можете да ја зголемите брзината на видео или снимање за да го забрзате слушањето.

Зошто би сакале да го забрзате слушањето?

Наместо да читате, слушањето со мотори за текст во говор може да ви заштеди време бидејќи е многу побрзо. Но, можете да го направите уште поефикасно со заштеда на време со користење на брзо слушање. За да го забрзате времето повеќе, можете да користите кратенки на тастатурата. Бидејќи зборуваме за брзина, софтверот за текст во говор и алатките за текст во говор е одговорот.

Како да користите слушање текст во говор во брзина со Microsoft Word?

За да користите текст-во-говор на Microsoft Word и да го зголемите нивото на брзина:

 • Отворете документ Word на вашиот компјутер
 • Напишете нов текст или изберете пишан текст што сакате да го слушате
 • Кликнете на копчето „Преглед“ на горниот дел од документот
 • Кликнете на копчето „A – Read Aloud“ или „копче за репродукција“ на левиот врв на документот
 • Кликнете на иконата на звучникот во малото поле
 • Променете го нивото на брзина на читање

Како да користите слушање текст во говор во брзина со Microsoft PowerPoint?

За да користите текст во говор на Microsoft PowerPoint и да го зголемите нивото на брзина:

 • Отворете документ PowerPoint на вашиот компјутер
 • Во лентата со алатки, кликнете на копчето „Aa“ и изберете „Text Box“
 • Напишете или залепете го текстот што сакате да го слушате
 • Во лентата со алатки, кликнете на копчето „Зборувај“, што е икона за микрофон за гласно читање на текстот
 • Кликнете на копчето „Поставки“, што е икона за менувачот
 • Наредете го нивото на брзина на читање/ стапка на говор

Како да користите текст во говор за брзо слушање со екстензијата на Chrome?

Google Chrome поддржува неколку технологии за текст во говор и можете да ги користите со додавање екстензии на вашиот Chrome. Исто така, можете да го распоредите нивото на брзина и побрзо да ги слушате текстовите. Благодарение на нив, можете да имате висококвалитетен конвертиран текст. Започнете да ја зголемувате брзината на звукот кога слушате подкасти, аудио книги или материјал за учење.

Како да се забрза слушањето со читање гласно?

· Одете на веб-локацијата Read Aloud и кликнете на копчето „Додај во Chrome“.

 • Отворете веб-локација што сакате да ја слушате со излез од текст во говор
 • Во менито на Chrome, на десниот врв на страницата, кликнете на иконата „Звучник“.
 • За да ја зголемите брзината, паузирајте го гласот со кликнување на иконата „Стоп“.
 • Кликнете на копчето „Поставки“, што е икона за менувачот
 • Наредете ја брзината на читање/ степенот на говорење
Слушај

Што е текст во говор?

Текст во говор е новоподобрена технологија која на корисниците им чита на глас пишаната содржина. можете да ја користите оваа функција и во Android и во iOS. Со текст во говор, вашиот уред може да конвертира внесување текст и да репродуцира звук на глас. На повеќето луѓе со попреченост, како што е дислексијата, ќе им требаат корисни функции со понапредна функционалност за секојдневна употреба.

Каде можете да користите текст во говор?

Можете да користите текст во говор со напишаната содржина на телефонот, таблетот или компјутерот. Без разлика дали се занимавате со документи на Microsoft Word, документи на Microsoft PowerPoint, PDF или аудио книги/аудио датотеки, можете лесно да ја користите функцијата текст во говор. Зголемувањето на функциите за пристапност на вашата содржина е уште една придобивка од текст во говор со гласови со природен звук.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај