Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Претворете текст во говор на Инстаграм

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм?

Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај тоа, сега поддржува различни машки и женски гласови. За да го активирате текстот во говор и да го промените гласот на Инстаграм, следете ги овие чекори:

 1. Преземете ја најновата верзија на Instagram на вашиот уред Apple или Android
 2. Отворете ја апликацијата Instagram на вашиот мобилен уред
 3. Кликнете на иконата плус
 4. Изберете ролни на Инстаграм од опциите
 5. Снимете видео или прикачете го од галеријата
 6. Кликнете на „Преглед“
 7. Притиснете ја иконата за текст „Aa“ во горниот десен агол на екранот
 8. Напишете го текстот, а потоа допрете каде било на екранот за да го завршите текстот
 9. Притиснете го текстуалниот балон во долниот лев агол
 10. Изберете „Текст во говор“ од менито со три точки
 11. Изберете еден од гласовните ефекти
 12. Притиснете „Готово“

Можете исто така да го промените времетраењето на читачот на текст и да ги прилагодите нивоата на јачина на гласовниот генератор во аудио миксерот за да ја балансирате музиката во заднина.

Текстот сега гласно го читаше вештачки глас. Погледнете го ова видео за видеото за упатство: Како да користите текст во говор на макари на Инстаграм .

Што користат луѓето автоматски генерирани гласови на приказните на Инстаграм?

Зголемена пристапност: Читачот на текст ги прави приказните или ролните на Инстаграм подостапни за оние кои се со оштетен вид.

Зголемено време на екранот: истовременото присуство на аудио и видео ја олеснува потрошувачката на содржината.

Јазични бариери: ако корисникот зборува јазик различен од оној што се користи во приказната, автоматски генерираниот глас може да се измени за подобро разбирање.

Мултитаскинг: во ситуации кога луѓето не можат да ги гледаат екраните, но слушаат аудио, автоматски генерираните гласови им овозможуваат пристап до содржината без директно да ја гледаат.

 • Лесен за користење: Instagram има кориснички интерфејс. Инстаграм може да постави повеќе функции на страница со копчиња на врвот и на дното.
 • Инстаграм ги набљудува иновациите на своите конкуренти: Инстаграм ги следи ажурирањата на платформите за социјални медиуми кои брзо се зголемуваат како што е ТикТок.
 • Корисниците можат да ги креираат своите алатки за звук и ефекти: Различни корисници користат и популаризираат аудио и видео ефекти создадени од јавни сметки. Ова му овозможува на Instagram да создава трендови со малку напор, дозволувајќи им на луѓето да ја изразат својата креативност.
 • Зголемена разновидност на функции: Instagram продолжува да додава многу нови функции како видео и аудио разговор, пораки, создавање блиски пријатели, допаѓање приказни и додавање читачи на текст во содржината.

Зошто текстот во говор не работи на Инстаграм?

Може да има различни причини зошто функцијата за текст во говор на Instagram не работи. Трите најчести причини се:

 1. Апликацијата не е ажурирана: проверете дали сте го надградиле Instagram на најновата верзија на уредите со IOS или Android. Застарената верзија на Инстаграм е вообичаен проблем поради неработењето на текст во говор на Инстаграм. За да ја ажурирате апликацијата Instagram на вашиот мобилен уред, следете ги овие чекори:
  • Отворете App Store или Google Play
  • Допрете на „Ажурирај“ ако опцијата е достапна
 2. Ажурирајте ги вашите мобилни уреди Android или IOS до најновата верзија: ажурирањата на апликациите може да бидат дизајнирани за најновата верзија на оперативниот систем. На пример, некои ажурирања се недостапни во верзии пред iOS 16. Оперативните системи работат на решавање на грешки и оптимизирање на перформансите. Овие проблеми се поправаат со системски ажурирања.
 3. Ограничување на територијата: Дури и ако ја имате инсталирано најновата апликација, не можете да го користите читачот на текст ако е неактивен во вашиот регион. Затоа функцијата текст-во-глас не е достапна во сите области. Понатаму, корисниците на различни локации можат да избираат од различни функции на гласовниот ефект. Инстаграм најавува нови ажурирања на страницата на својата заедница .

Најчесто поставувани прашања

Што се макари на Инстаграм?

Reels е нов формат за објава на видео на Инстаграм. Instagram Reels е еден вид колаж од повеќе кратки видеа. Макари обезбедуваат широк спектар на креативни алатки, како што се текст во говор, филтри за лице, налепници, опции за гласовни ефекти, хаштагови, емотикони, функции за аудио додатоци, забавување, забрзување и други нови функции кои им овозможуваат на корисниците да се изразат . Корисниците на Инстаграм можат да ги користат звуците на другите вокали или нивните гласови со различни аудио алатки. Reels ги смени перспективите на луѓето и генерира нова трендовска вирусна содржина.

Што е Инстаграм бизнис?

Инстаграм Бизнис е поставка што им овозможува на корисниците на Инстаграм да прикажуваат реклами, да ги следат перформансите на нивните кампањи и да продаваат ставки. Деловната сметка на Инстаграм нуди различни податоци за објави, приказни и посети на сметката. Овие податоци може да ја одредат публиката на сметката и да ја мерат интеракцијата на објавите врз основа на времето или содржината. Дополнително, откако ќе се надгради профилот во професионална верзија, можно е да се креираат реклами на Инстаграм. Исто така, алатките за реклами на Фејсбук може да се користат за создавање реклами на Инстаграм.

Како да конвертирате лична сметка во бизнис на Инстаграм?

За да ја претворите вашата сметка во бизнис, следете ги овие чекори:
Отворете ја апликацијата Instagram > Одете во делот за профил > Притиснете ја иконата во горниот десен агол >
Изберете „Сметка“ > Притиснете Префрли на деловна сметка > притиснете „Префрли на деловна сметка“ за да потврдите
Сите деловни сметки се јавни сметки.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај