Најдобрите апликации за iOS текст во говор во 2022 година

Модулација на глас и функции за контрола на говор во апликациите за „Текст во говор“ за iOS

Апликациите за iOS од текст во говор се идеални за полесно варење на информациите. Заедно со подобрувањето на пристапноста, тие можат да им помогнат на оние со дислексија, или едноставно на луѓето кои повеќе би слушале отколку да читаат.

И покрај сите апликации кои ја нудат истата основна услуга, има доволно варијации за да се направи предизвик изборот на најдобрата. Подолу е преглед на најдобрите достапни апликации за iOS од текст во говор за да ви помогнат да донесете информирана одлука.

Најдобрите апликации за iOS за текст во говор

1. Voice Dream Reader

Voice Dream Reader

Како и повеќето апликации од текст во говор за iOS, Voice Dream Reader ви овозможува да прикачувате документи. Поддржува:

 • PDF
 • MS Word
 • Обичен текст
 • RTF
 • Google Docs

Но, можете да читате и веб-страници, е-книги, апликации и многу повеќе. Апликацијата има 36 вградени гласови на 27 јазици и голем број премиум гласови. Добивате еден бесплатен со купувањето (во моментов 24,99 УСД).

Добрите

 • Поддржани повеќе типови датотеки
 • Ви овозможува да прикачувате е-книги
 • Лесен за користење

Конс

 • Чини пари за купување и има купувања во апликација

2. Narrator’s Voice

Narrator’s Voice

Нараторскиот глас сè уште е апликација од говор во текст, но повеќе е конвертор отколку читач. Наместо да чита подигната датотека, тој го претвора текстот во MP3 или MP4. Придобивката од ова е што потоа можете да ја преземете и споделувате датотеката наместо да ја слушате во апликацијата.

Поддржува различни јазици и гласови, но не го поддржува истиот опсег на текстуални датотеки како и другите апликации за iOS од текст во говор.

Добрите

 • Бесплатно за преземање
 • Ви овозможува да додавате ефекти на аудиото
 • Произведува MP3 и MP4 датотеки за преземање

Конс

 • Го нема истиот опсег на текстуални датотеки

3. Aloud!

Aloud читач на текст во говор

Гласно! е бесплатна апликација за користење, но како резултат на тоа е многу тешка за реклами. Про верзијата не отклучува повеќе функции. Наместо тоа, ги отстранува рекламите, па можеби ќе вреди за парите ако ви го одвлекуваат вниманието.

Можете да прикачувате датотеки и да ги читате во апликацијата. Во моментов поддржува:

 • HTML
 • PDF
 • MS Word
 • ODT
 • RTF
 • Обичен текст
 • PPT

Неговата главна лоша страна е тоа што го нема истиот опсег на гласови како другите апликации за iOS од текст во говор. Можете да користите различни јазици, но сите тие се читаат со ист глас со вештачки звук.

Добрите

 • Поддржува опсег на датотеки
 • Бесплатно за користење
 • Ви овозможува да ја прилагодите брзината и висината

Конс

 • Тешка реклама
 • Нема различни гласови

4. Pocket

pocket

Една од најдобрите карактеристики на Pocket во споредба со другите апликации од текст во говор за iOS е тоа што се интегрира во други апликации. Наместо да прикачувате датотека, вие зачувувате датотеки во апликацијата, за да можете да ги слушате подоцна.

Исто така, го прави спротивното и ги чита апликациите додека ги користите. Иако апликацијата е бесплатна за користење, надградбата на претплатата ви овозможува трајно да ја зачувате вашата библиотека офлајн. Сегашната цена е 44,99 долари годишно.

Добрите

 • Се интегрира во други апликации
 • Нуди најдоброто од веб-курираната библиотека
 • Корисно за оние кои имаат проблеми со пристапноста

Конс

 • Вашата библиотека е изложена на ризик од бришење без премиум претплата

5. Natural Reader

Natural Reader

За разлика од многу други апликации за iOS од текст во говор, Natural Reader нуди огромен опсег на гласови. На пример, дури и со ист пол и акцент, може да имате 4 или 5 опции.

Ги поддржува следниве типови датотеки:

 • EPUB
 • Обичен текст
 • RTF
 • MS Word и PowerPoint

Но, можете да го поврзете и со вашите сметки на Dropbox и Google Drive, за да можете да ги слушате вашите датотеки во апликацијата.

Апликацијата е бесплатна, но вие добивате само 20 минути време за слушање на ден. Претплатата е 60 долари годишно, што е доста за стандардна апликација за читање.

Добрите

 • Вклучува огромен опсег на гласови
 • Врски до вашите сметки за складирање облак
 • Лесен за користење

Конс

 • Стандардната сметка вклучува само 20 минути време за слушање дневно

6. Speak4Me

Speak4Me

Speak4Me е една од поедноставните апликации за iOS од текст во говор. Додека другите се фокусираат на поставување и конвертирање текстуални датотеки, Speak4Me е дизајниран повеќе за оние со проблеми со говорот. Поточно, пишувате фрази во апликацијата и потоа ги претворате во аудио датотеки.

Ова ви овозможува да ги испраќате преку социјалните апликации и можете да менувате гласови, јазици и акценти. Про верзијата чини 0,99 долари и ви дава можност да зачувате список со омилени.

Добрите

 • Идеален за луѓе со проблеми со говорот
 • Нуди низа гласови и јазици
 • Аудио датотеките се лесни за споделување

Конс

 • Нема функција за поставување текстуална датотека

7. Speaktor

Speaktor

Speaktor е една од поедноставните апликации за iOS од текст во говор. Можете лесно да прикачувате текстуални датотеки и да ги конвертирате во аудио, што е достапно на 42 јазици. Има и низа гласови кои зборуваат со различен пол и акцент.

Заедно со функционирањето како конвертор на датотеки, работи и како читач на екран, што ви дава флексибилност за тоа како пристапувате до вашата напишана содржина. Апликацијата е бесплатна за користење, но има услуга за претплата што отклучува повеќе функции. Забележителен е пристапот до нејзината сестринска компанија, Транскриптор, која во суштина го прави спротивното.

Добрите

 • Нуди конверзија на датотеки и читање на екранот
 • Достапно на 42 јазици
 • Бесплатно за користење

Конс

 • Не вклучува функција за пишување

Често поставувани прашања за апликациите за iOS за текст во говор

Која е најреалната апликација текст во говор?

Најреалистичната апликација текст во говор е онаа што користи вештачка интелигенција за да го разбере ритамот на изговорениот текст. Започнете со гледање на апликации кои велат дека имаат реални гласови и проверете дали нудат пробна работа. Секој има различно мислење за реалноста, па ова е најдобриот начин да дознаете.

Дали постои апликација која го конвертира текстот во аудио?

Повеќето апликации од текст во говор за iOS го претвораат текстот во аудио. Ова може да биде како Speaktor, кој чита за вас во апликацијата, или Narrator’s Voice, кој произведува аудио датотека што може да се преземе. Која претпочитате ќе зависи од вашите потреби.

Дали Google Текст во говор е бесплатен?

Текст во говор на Google чини пари, но не многу. Нејзиното основно ниво на цена е 4 долари за 1 милион конвертирани знаци месечно. За неговите понапредни гласови (WaveNet и Neural2), оваа цена оди до 16 долари за 1 милион знаци.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај