Како да користите гласови со вештачка интелигенција за нарација

Следете ги чекорите подолу за да креирате генератори на глас за текст во говор со вештачка интелигенција (play. ht, lovo, murf, итн.) или генератори во реално време за раскажување:

Чекор 1: Пишување на вашето сценарио

Иако генерираните гласови може да се користат во реално време, пишувањето сценарио ќе ви го олесни животот многу. Наместо да читате на глас, AI технологијата може да го направи тоа наместо вас. Едноставно поставете го вашиот документ, конфигурирајте ги гласовните поставки и генерирајте го звукот.

Совети за креаторите на содржина:

Чекор 2: Целна публика и пораки

Луѓето кои ја консумираат вашата содржина се другата половина од равенката. Детален опис на вашата целна публика ќе ви помогне подобро да ги дефинирате вашите пораки и да ја лоцирате соодветната ниша и теми.

Ако правите, да речеме, упатства за оригами, живиот глас ќе ви помогне да избегнете досада. Гласовните актери, од друга страна, можат да го прошират своето портфолио и да допрат до повеќе луѓе со висококвалитетна гласовна содржина што ја покажува нивната креативност.

Чекор 3: Типови на глас што треба да се разгледаат

Ќе биде едноставно да се изберат гласови за најдобро да се илустрира вашата содржина откако ќе напишете сценарио и ќе ја одредите вашата публика. Можете да го започнете пребарувањето за вашиот генератор на глас со вештачка интелигенција врз основа на претходно дефинираните потреби.

Некои критериуми што треба да се земат предвид при изборот на генератор на говор вклучуваат:

Чекор 4: Избор на глас

Дури и ако истражувате правилно, изборот на гласови за да го оживеете вашиот текст со AI може да биде тешко. Значи, пред да ја донесете вашата конечна одлука, проверете го следново во вашиот генератор на глас со вештачка интелигенција:

Можете да го промените генерираниот говор со избирање различен гласовен актер, менување на стилот, висината, брзината, паузирањето, акцентот, изговорот и интерпункцијата и прилагодување на јачината на звукот.

Чекор 5: Поставете или снимајте

Ако сакате, можете да го артикулирате вашето сценарио за да имате глас во реално време. Бидејќи за да се развие вештачка интелигенција (ВИ), моделите за машинско учење се хранат со стотици часови гласовни снимки создадени од вистински изведувачи на глас. Овие модели потоа учат како да зборуваат врз основа на аудио снимките.

Чекор 6: Извоз

Кога ќе завршите со снимањето текст во говор, кликнете на Извоз. Преземете го вашето видео или аудио на вашиот уред. Тоа е сè, сега можете да користите гласови со вештачка интелигенција за вашата нарација.

Што се AI Voices?

Гласовите на AI се нарации произведени преку AI генератор кој се потпира на машинско учење за реплицирање на висококвалитетен говор со природен звук. Тие можат да се користат за конвертирање на кој било текст во аудио датотеки со човечки звук. Моделите за машинско учење обработуваат стотици часови гласовни снимки од вистински изведувачи на глас и потоа учат да зборуваат врз основа на аудио снимките за да создадат технологија за вештачка интелигенција.

Како резултат на напредокот во длабокото учење и гласовната технологија, вештачките гласови сега можат прецизно да имитираат флексија и каденца на природниот човечки глас. Затоа, вашата нарација ќе содржи гласови кои се пореални.

генератори на глас со вештачка интелигенција

Нормално е новодојденците да бидат збунети од светот на гласовите на вештачката интелигенција. Некои алатки се специјализирани за е-учење, додека други се специјализирани за синтеза на говор и веројатно ќе треба да испробате неколку од нив за да видите дали добро се вклопувате.

Софтверот за говор во говор во реално време, на пример, можеби е покорисен при пренос во живо и подкасти. Од друга страна, алатките за текст во говор се посоодветни за објаснувачки видеа, видеа за обука, упатства, видеа на YouTube, аудио реклами, анимации и содржини на социјалните медиуми.

Дури и ако сте заинтересирани само за гласовно клонирање, вештачка интелигенција или општо гласовни говори, ќе биде корисно да се погледне во ВИ гласовни говори и алатките за текст во говор (TTS) за нарација.

Кои фактори треба да ги земете предвид при изборот на најдобар генератор на глас со вештачка интелигенција?

Обично, најпреферираните генератори на глас со вештачка интелигенција обезбедуваат:

Кои се придобивките од користењето AI Voice?

Гласовите на вештачката интелигенција го револуционизираат начинот на кој живееме додавајќи функционалност и погодност што никогаш не можевме да ги замислиме. Од клучно значење е да се избере најдобриот генератор на глас со вештачка интелигенција за да се произведе природен и беспрекорен глас.

Зошто треба да користам генератор на глас со вештачка интелигенција наместо да ангажирам гласовни изведувачи?

Користењето на креаторите на гласови со вештачка интелигенција го прави процесот на креирање гласови многу поедноставен. Тоа ви овозможува директно да ги конвертирате вашите домашни снимки или скрипти во гласовни звучници и ви дава целосна контрола врз процесот. Синтезата од текст во говор изведена со вештачка интелигенција заштедува време и пари додека ги одржува произведените висококвалитетни гласови.

Исто така, генераторот на глас со вештачка интелигенција се користи од големи компании како Amazon Studios , Embark и Obsidian за да генерира звук сличен на човекот.