Најдобри AI Voiceover Chrome екстензии

Демонстрација за користење на екстензии

Направивме листа на врвни екстензии за AI Voiceover Chrome, рангирајќи ја секоја според нивните предности и недостатоци (со бесплатни и профи опции за план).

Natural Reader

Natural Reader е екстензија на Chrome која има функција за текст во говор. Може да конвертира кој било формат на текстуална датотека, вклучувајќи PDF, Документи, е-книги и е-пошта. Natural Readers, исто така, вклучува и извонреден режим на читач што им овозможува на корисниците да читаат без прекини.

Наставката Natural Reader има четири јазичиња: една за прилагодување на гласот и брзината на репродукција, една за менување на поставките, една за зачувување напредок на мобилен и една за слушање PDF или поставени текстови.

Врвни карактеристики

 • Поддржува гласови на над 16 јазици
 • Има функција OCR која може да чита текст од слики и pdf датотеки
 • Овозможува гласовни прилагодувања како прилагодување на брзината на читање и менување на гласот
 • Корисниците можат лесно да се префрлат од десктоп на мобилна апликација без да ја изгубат трагата на делот што е прочитан
 • Поддржува употреба на кратенки на тастатурата. На пример, Alt + R му наложува на Natural Reader да започне да чита текст.
 • Работи офлајн и со отворен код

Speechify

Наставката на Chrome за Speechify е целосно приспособлива, со дополнителни поставки кои му овозможуваат на корисникот да ја прилагоди брзината на синтезата на говорот. Алатката текст во говор гласно го чита секој текст пронајден на веб-локација, и тоа го прави на природен и разговорен начин. Дополнително, тој е способен да зборува на различни јазици.

По инсталирањето на екстензијата Speechify за Chrome, корисниците можат да кликнат на закачената икона за да се појави лебдечка контролна лента што им овозможува да читаат на глас што бараат. Дополнително, корисниците можат да поставуваат PDF-датотеки и да притискаат на Play за да слушаат документи дури и додека вршат други дејства.

Врвни карактеристики

 • Прилагодувања на гласот
 • Им овозможува на корисниците да зачувуваат датотеки за да слушаат од нивната десктоп или мобилна апликација без да губат трага на текстот
 • Природни гласови
 • Компатибилен со Mac и PC
 • Поддржува OCR функционалност која им овозможува на корисниците да извлекуваат текстови од слики, pdf и е-книги
 • Висококвалитетни гласови на над 60 јазици

Play.ht

Play.ht е генератор на глас кој работи на веб и овозможува генерирање на висококвалитетен текст во говор. Поради некомплицираниот кориснички интерфејс (UI) на платформата, не е напор да се користи. На почетната страница, има поле за текст каде што можете да го напишете вашиот текст, да го изберете јазикот, полот и стилот на гласот, а потоа да ја поставите брзината на конверзија за да ја завршите работата.

Врвни карактеристики

 • Превиткување на гласот за дотерување на говорниот тон
 • Приспособете ги изговорите на говорот
 • Прегледајте ги сите стилови на глас пред апликацијата
 • Експериментирајте со различни стилови на говор
 • Реални гласови

Read Aloud

Екстензијата за хром на апликацијата текст во говор од Read Aloud им овозможува на корисниците гласно да читаат документи и веб-страници со висококвалитетни гласови. Вклучува неколку опции за менување на брзината и висината на гласовите, како и зголемување на јачината на читањето. Има копчиња за кратенки за превод на текст за паузирање, репродукција, брзо напредување и премотување назад.

Read Aloud може да чита текстови во различни формати, вклучувајќи PDF-датотеки, е-книги, Google Play Books и Amazon Kindle. Понатаму, корисниците можат да добијат пристап до премиум гласови како што се Amazon Polly, Google Wavenet и IBM Watson со најавување и дополнително купување во апликација.

Врвни карактеристики

 • Пристап до гласови на повеќе од 40 различни јазици
 • Нуди истакнување на текст
 • Обезбедува повеќе гласовни опции за избор
 • Поддржува гласовни прилагодувања
 • Работи добро со повеќето веб-локации како што се блогови, вести, текст и е-книги и повеќето универзитетски материјали за курсеви
 • Лесен за користење

Talkie

Talkie е бесплатен софтвер за текст во говор со екстензија на Chrome што им овозможува на корисниците да читаат на глас веб-страници, PDF-датотеки и е-пошта, а со тоа да ги надминат јазичните бариери. Што е најважно, со екстензијата за текст во говор на Talkie, можете бесплатно да преземате нови гласови, јазици и дијалекти на вашите оперативни системи, како што се Microsoft, Google Play и Apple.

Врвни карактеристики

 • Поддржува околу 40 јазици (англиски, француски, шпански и така натаму)
 • Достапно и на уредите со Android и iOS
 • Достапен како додаток за веб-локации изградени на WordPress
 • Нема фиксна цена; следи претплата што плаќате што сакате
 • Неограничен број на зборови
 • Не е потребна регистрација

Snap&Read

Snap&Read нуди функции како лебдечка лента со алатки што се наоѓа на врвот на која било програма за десктоп или лаптоп што работи. Исто така, му дава можност на корисникот да има гласно читање на зборови, фрази или параграфи избрани од корисникот. Ова вклучува текст од документи на Microsoft Word, слики или текст од PDF-датотеки, па дури и содржината на софтверски дијалог-кутија.

Врвни карактеристики

 • Со динамичкото израмнување на текстот на Snap&Read, корисниците можат да ја прилагодат читливоста на текстот без да го менуваат неговото значење.
 • Претворете ги текстуалните датотеки во говор на други јазици и прилагодете ја читливоста на текстот во реално време
 • Поддржува OCR читање слики од екранот што исто така преведува текст на вашиот мајчин јазик
 • Глас со природен звук
 • Функција за означување на текст и менувач на глас
 • Покрај веб-страниците, Документите и PDF-датотеките, Snap&Read чита и текст од слики и скенирани документи користејќи OCR.

Woord

Woord обезбедува два многу погодни методи за генерирање на говор. Можете или да го напишете текстот што сакате да го конвертирате или да го залепите URL-то на цела статија.

Од неговата библиотека, можете да изберете стил, пол, јазик, па дури и акцент. Генерирањето глас е исто така многу брзо. Можете да го слушате генерираниот глас со притискање на копчето ‘Play’ или преземање на датотеката во MP3 формат.

Врвни карактеристики

 • Креирајте и редистрибуирајте генерирани гласови низ различни медиуми
 • Неограничено генерирање текст во говор
 • Создадете разновидна работа со гласовно емитување што може да се користи за аудио книги, видеа на YouTube, подкасти и повеќе
 • Екстензија на прелистувачот Chrome
 • OCR за снимање на текст од слики и PDF датотеки

Тие ви дозволуваат да ја преземете вашата конечна аудио-датотека или видео за говор во повеќе формати. Аудиото може да се преземе како mp3-датотека, FLAC-датотека или во формат WAV, додека видеото за гласовно може да се преземе во формати на датотеки mp4 и MOV.

Клучни карактеристики на наставката Ai Voiceover Chrome

Најдобрите Ai voice chrome екстензии може да се користат во различни веб-страници и апликации, вклучително и Google Docs, TXT-датотеки, PowerPoint презентации и други. Но, пред да го искористиме она што го нудат овие екстензии, прво мора да разбереме кои суштински функции мора да ги има екстензијата за хром. Следниве се некои од клучните карактеристики:

 • Бидете лесни за користење и испорачувајте одлично корисничко искуство,
 • Работете добро со веб-страници, PDF документи, датотеки Docx и други формати на документи,
 • Професионални гласовни актери и гласовно клонирање
 • Можно е да се приспособат гласовите на говорот со уредување на тонот, акцентот, паузата и изговорот
 • Работи на сите прелистувачи,
 • Животно говорно искуство во реално време,
 • Ефективно функционира на уреди со Android и iOS,
 • Гласови слични на луѓе / реални гласови
 • Женски гласови/ Машки гласови
 • Поддржува повеќе јазици и акценти

Најчесто поставувани прашања

Што се AI Voices?

Нарациите произведени од генератор на глас со вештачка интелигенција што користи машинско учење за реплицирање на висококвалитетен говор со природен звук се нарекуваат гласови со вештачка интелигенција. Тие можат да конвертираат кој било текст во аудио датотеки што звучат како човечки.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај