Како да користите текст во говор на TikTok?

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да се читаат со неколку опции. Функцијата текст во говор им дава целосно внимание на видеата на TikTok и гарантира дека нема да ви се одвлекува вниманието со читање преводи. Новата функција TTS на Tiktok отвора многу можности. Не само што ја зголемува пристапноста до видеата на Tiktok, туку овозможува и интересни нови начини на интеракција со видеата.

Како да пренесувате текст во говор на TikTok iPhone и Android?

Функцијата текст во говор на TikTok работи исто и на Android и на iPhone. Сепак, звуците, филтрите и функциите за уредување може да се разликуваат во зависност од вашата земја. Не се потребни дополнителни преземања за да се примени текст во говор.

За да го активирате текст во говор на TikTok за iOS и Android, следете ги овие лесни чекори:

 1. Преземете ја и инсталирајте ја апликацијата од App Store или Google Play.
 2. Отворете ја мобилната апликација TikTok и кликнете на иконата Плус знак на дното на екранот.
 3. Снимајте или прикачете кое било видео
 4. Кога ќе завршите со снимањето, притиснете ја иконата за штиклирање
 5. Притиснете ја иконата за текст „Aa“ во горниот десен агол на екранот.
 6. Напишете што сакате да кажете и допрете каде било на екранот за да го завршите текстот.
 7. Допрете го полето за текст и почекајте додека не се појават опциите
 8. Изберете „Text-to-Speech“ и автоматски примени го гласот.

Како можам да го променам времетраењето на текст во говор на TikTok?

 1. Додајте текст во говор на вашето видео
 2. Притиснете и задржете го текстот додека не се појават опциите
 3. Изберете ја опцијата „Времетраење“ и променете го времетраењето на текст во говор

Текст во говор е една од извонредните карактеристики на Tiktok. Еве туториал видео за функцијата „Текст во говор“ на TikTok.

Како да го промените гласот од текст во говор на TikTok?

 • Преземете ја најновата верзија на TikTok на вашиот уред со IOS или Android.
 • Отворете ја вашата апликација TikTok. Допрете го знакот „+“ Плус за да го започнете вашиот креативен процес.
 • Снимете ново видео или користете ја видео датотеката што сте ја снимиле претходно.
 • Кога ќе завршите со снимањето, притиснете ја иконата за штиклирање во долниот десен агол на екранот.
 • Притиснете ја иконата за текст „Aa“ во горниот десен агол на екранот.
 • Притиснете и задржете го текстот додека не се појават опциите.
 • Изберете икона за говор „Текст во говор“.
 • Користејќи ги гласовните опции на дното на екранот, сменете го текстот во говорен глас.
Tiktok е нова апликација за социјални медиуми

Како да го направите текстот невидлив со Voiceover?

Ако сакате текстот да биде невидлив кога додавате глас од текст во говор;

 • ограничи и поставете го времетраењето на читачот на една секунда
 • минимизирајте го и преместете го текстот некаде каде што гледачите нема да забележат

Зошто гласот од текст во говор не функционира на TikTok?

Може да има различни причини зошто функцијата за текст во говор на Tiktok не работи. Двете најчести причини се:

Заборавивте да го ажурирате TikTok: Бидете сигурни дека сте преземале нова верзија на Tik Tok на вашиот уред со IOS или Android.

 • Отворете App Store или Google Play
 • Допрете на „Ажурирај“ ако опцијата е достапна

Ограничување на територијата: Дури и ако ја имате инсталирано најновата апликација, не можете да го користите менувачот на глас ако не е активен во вашиот регион. Затоа функцијата за менување глас текст во говор е недостапна во сите области.

Како да се направи погласен Тик Ток од текст во говор?

Можете да додавате звук и глас од текст во говор на видеата на TikTok истовремено. Сепак, можете да ги направите оригиналните звуци погласни или потивки откако ќе додадете аудио со кликнување на иконата „Volume“ во долниот десен агол.

Што е Тик Ток?

TikTok беше лансиран во 2016 година и оттогаш прерасна во една од најпопуларните апликации за социјални медиуми во светот. Тоа е бесплатна видео платформа за креативно изразување со филтри, саундтракови, со алатки за уредување. Постојат различни категории видеа како комедија, музика, убавина и технологија. Tiktok постојано додава нови ефекти и филтри за да го подобри корисничкото искуство. Во TikTok, корисниците можат да ги креираат своите видеа или да користат едно од претходно постоечките видеа од нивните уреди како шаблон. Можете исто така да ги следите создавачите на содржина на апликацијата без да објавувате содржина.

TikTok обезбедува широк спектар на алатки за креативност

TikTok има неверојатна количина на алатки за креативност. Тие вклучуваат текст во говор, филтри за лице, налепници,

хаштагови, емотикони и други нови функции што корисниците можат да ги користат за да се изразат. Овие алатки за креативност создаваат неодамнешни трендови и вируси. Еден од најдобрите примери на алатки за креативност на Tik Tok е текст во говор. Текст во говор ја зголемува пристапноста на Тик Ток.

Tiktok е лесен за корисници

TikTok е корисничка платформа за социјални медиуми на која секој може брзо да се прилагоди и користи. Интерфејсот на апликацијата е едноставен за користење. Апликацијата има компоненти кои се лесни за користење како дом, стриминг, пребарување, сандаче и личен профил.

Лесно да се дојде до масите

Социјалните медиуми се една од најмоќните алатки за луѓето да ги пренесуваат своите идеи. TikTok е одличен за секој создавач на содржина бидејќи го олеснува брзото достигнување до голема публика. Производителите на содржини можат да станат познати со својот талент во видео монтажа, комедија или музика без многу напор. Има многу примери на обични луѓе кои со текот на времето станаа феномен на интернет едноставно поради квалитетот на нивните видеа на Tik Tok, а не поради претходната база на фанови. Брендовите исто така се обидуваат да допрат до масите преку маркетинг на своите производи преку креативните алатки на Tik Tok.

Често поставувани прашања за текст во говор на Тик Ток?

Како да го смените јазикот на текст во говор?

Функцијата за промена на јазикот текст во говор сè уште не е достапна во TikTok.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај