Како да научите англиски јазик со AI Voices?

Апликација за учење јазик со гласовна интеграција со вештачка интелигенција
Апликација за учење јазик со гласовна интеграција со вештачка интелигенција

Speaktor 2023-07-13

Многу различни начини за учење англиски јазик со AI Voices за подобрување на вештините на англискиот јазик.

Како да користите Chatbot за да ги подобрите вашите вештини за разговор?

Четботите стануваат сè попопуларни за учење англиски јазик. Тие може да се користат за вежбање на вашите вештини за разговор со симулирање на разговори во реалниот живот со мајчин јазик. Ова е одличен начин да го подобрите вашето течно познавање на англискиот јазик и самодоверба.

Chatbots се достапни како апликации, веб-локации, па дури и ботови на Facebook Messenger. Така, еден сигурно одговара на вашите потреби и стил на учење.

Како да го користите препознавањето говор за да го подобрите изговорот на англискиот јазик?

Постојат многу различни начини на кои AI може да се користи за учење англиски јазик, но еден од најефикасните е користење на технологија за препознавање говор во реално време како Google Voice на Android или Siri на iPhone. Можете да користите препознавање говор Alexa и на Android и на iPhone.

Овие гласовни асистенти ќе слушаат што кажувате и ќе дадат повратни информации за тоа колку добро разбрале што е кажано со давање проценка за точноста на изговорот.

Англиските зборови може да бидат незгодни кога станува збор за изговорот. Како што можете да ги слушнете грешките што ги правите и потоа да вежбате да ги исправате, вашиот изговор ќе се подобрува со текот на времето додека продолжувате да ги користите овие програми.

Книги

Како да користите проверка на правопис за да го подобрите вашиот правопис?

Откако ќе ги подобрите вештините за говорење англиски, следното е вештините за пишување.

Еден од најефикасните начини за користење на AI Voices за учење јазик е користење на проверка на правопис како Google Translate или вградениот коректор на правопис на Microsoft Word. Овие програми ќе читаат што пишувате и давате повратни информации за сите грешки што ќе ги најде во вашиот правопис.

Учениците по англиски јазик кои користат Android можат да преземаат и да уживаат во Google Translate или Microsoft Word. Ако сте корисник на iOS, можете да ја преземете и мобилната апликација Microsoft Word за да имате корист од нејзиниот API за текст-во-говор (TTS).

Како да користите граматика за да ги подобрите вашите граматички вештини?

Овие програми ќе читаат што пишувате и ќе даваат повратни информации за сите грешки што ќе ги најде во вашиот правопис. Ова е одличен начин да ја подобрите вашата граматика бидејќи можете да ги видите вашите грешки и потоа да вежбате да ги исправате.

Како да користите програми за учење јазик?

Овие програми ќе ви помогнат да научите нов вокабулар, да вежбате граматика и да ги подобрите вашите вештини за слушање со гласовите на нивниот мајчин говорник.

Овие апликации за учење јазик можат да ги подобрат вашите вештини за зборување бидејќи очекуваат да се вклучите во дијалозите со вештачката интелигенција.

Исто така, изучувачите на јазици треба да бидат запознаени со акцентите на мајчин англиски јазик. Гласовите на овие програми звучат природно, а тоа ќе го подобри вашиот процес на учење англиски јазик.

Една од најкористените апликации за учење јазик е Duolingo.

Како да се користи Duolingo ?

Duolingo е еден од најдобрите професори по англиски јазик за почетници.

За да го користите Duolingo:

  • Преземете ја апликацијата од AppStore или Google Play Store
  • Кликнете на „Започнете“ ако претходно не сте создале сметка и кликнете „Јас веќе имам сметка“ ако имате
  • Изберете го јазикот што сакате да го научите
  • Проверете ги прегледите на курсот
  • Изберете зошто го учите јазикот
  • Изберете ја вашата дневна цел. Можете да го промените ова подоцна
  • Изберете го вашето ниво на јазик
  • Земете ја вашата прва лекција за Duolingo

Сподели пост

Текст до говор

img

Speaktor

Претвори го твојот текст во глас и читај на глас