Како да користите ВИ гласови?

TTS софтвер со опции за прилагодување на гласот
TTS софтвер со опции за прилагодување на гласот

Speaktor 2024-02-09

Гласовите генерирани со вештачка интелигенција сега се дел од деловните трендови на индустријата за говорење. Проверете како гласовите на вештачката интелигенција влијаат на индустријата за говорење ако размислувате да ги користите!

Што се AI Voices?

Гласовните генератори на вештачка интелигенција се алатки за текст во говор (TTS) кои се достапни на речиси секој уред. тие можат да претворат секаков вид текст во аудио фајлови со говор со човечки звук.

Моделите за машинско учење обработуваат стотици часови гласовни снимки од вистински изведувачи на глас, а потоа учат да зборуваат врз основа на аудио снимките.

Како да креирате гласови со вештачка интелигенција?

За да генерирате говор, потребни ви се аудио датотеки или од гласовен актер или некој чиј глас сакате да го клонирате. Тоа е сложена и предизвикувачка процедура, особено ако сакате реален глас.

Не мора да креирате сопствена програма за да користите глас со вештачка интелигенција. Наместо тоа, можете да платите за генератор на глас со вештачка интелигенција што ќе синтетизира аудио за вас.

Како се генерираат гласовите на вештачката интелигенција?

Гласовите со вештачка интелигенција се генерираат со процес наречен синтеза на говор или гласовно клонирање. Синтезата на говор е сложен процес кој вклучува машинско учење, IVR, длабоко учење, SSML, примероци на глас (професионални гласовни актери), алгоритми и многу други процедури.

Што е генератор на глас со вештачка интелигенција?

Генераторите на глас со вештачка интелигенција се програми кои користат технологија за текст во говор (TTS) за гласно читање на текст со глас сличен на човек.

Како се користат гласовите со вештачка интелигенција

Постои голем обем на домени во кои луѓето користат AI Voices:

 • Филмска и телевизиска индустрија
 • Издавачи и вести
 • Образование
 • Социјални медиуми

Можете да користите гласовни вести за вештачка интелигенција за YouTube, објави на блогови, аудио книги и многу повеќе.

Како се користат гласовите на вештачката интелигенција во филмската и телевизиската индустрија?

Кога актерот снима аудио за маркетинг и рекламни цели, неговиот гласовен клон може да се користи многу пошироко. Овој процес може да заштеди време и да ве чини помалку.

Downpour Audiobooks account settings

Како гласовите на вештачката интелигенција ги користат издавачите и вестите?

Со гласовното клонирање, уредничкиот тим може на глас да ја чита секоја статија во кој било весник на интернет. Синтетичкиот глас ќе му звучи многу попознат на слушателот отколку стандардниот синтетички глас.

Сличен случај на употреба е применлив за радио станиците да читаат гласно временска прогноза или информации за сообраќајот со синтетички глас.

Како се користат гласовите на вештачката интелигенција во образованието?

Гласовите на предавачите се синтетизираат за да се создаде едукативна содржина.

Штом е достапен доволно аудио материјал, инструкторот може дополнително да ги синхронизира своите видеа со помош на алатки за текст во говор (и гласовниот клон) со малку напор.

Како се користат гласовите на вештачката интелигенција во платформите за социјални медиуми?

Вештачката интелигенција и интелигентната автоматизација може да ви помогнат да произведувате содржини за споделување за секоја платформа за социјални медиуми што ја користите и потоа да управувате со дистрибуцијата на таа содржина.

Со користење на гласови со вештачка интелигенција, можете:

 • Побрзо креирајте објави на социјалните мрежи.
 • Развијте ги вистинските пораки за секоја платформа.
 • Заштедете време за управување со социјалните мрежи.

Како да користите гласови со вештачка интелигенција за објави?

Со користење на технологијата TTS, сега е можно да се произведе квалитетен подкаст сличен на човекот со свој глас. Овој нов напредок е гласовно клонирање.

Како функционира гласовното клонирање?

Гласовното клонирање функционира со учење како зборувате. Технологијата TTS разгледува илјадници уникатни фактори кои го прават вашиот глас уникатен како што се вашиот акцент, протокот на глас и начинот на кој паузирате.

Можете да креирате нова содржина, никогаш претходно не изговорена од вас, на висококвалитетен и ефикасен начин со гласовно клонирање.

Како да користите гласови со вештачка интелигенција за синхронизација?

Синхронизирањето со вештачка интелигенција овозможува автоматско скалирање и производство на содржина на неколку јазици во временски рамки што се дел од традиционалниот процес на синхронизација во студио.

Можете да синхронизирате со текст-во-говор во 4 фази:

 • Преведете или локализирајте ја вашата оригинална скрипта
 • Глас за проектот за синхронизација
 • Снимете ја преведената скрипта
 • Синхронизирајте го синхронизираниот звук

Како да направите гласовите на вештачката интелигенција да раскажуваат?

Можно е да се создаде највисока дигитална содржина користејќи генератори на глас со вештачка интелигенција. Чекорите за правење гласовна нарација со вештачка интелигенција се како што следува:

1. Напишете скрипта за подготовка

Генерираните гласови може да се користат во реално време, но пишувањето сценарио ќе ви ја олесни работата далеку.

2. Изберете Глас

Размислете за овие при изборот на глас за раскажување:

 • Број на достапни јазици и дијалекти
 • Разновидност на библиотеката (машки/женски, стари/млади гласови)
 • Дополнителни функции за подобрување (на пример, брзина)
AI voice training and fine-tuning process

Која е цената на претплата за генератор на глас со вештачка интелигенција?

Цените за генераторите за гласовни информации за вештачка интелигенција се разликуваат во зависност од вредноста што ја нудат на нивните корисници. Исто така, постојат бесплатни алатки (или бесплатни верзии на премиум алатки) кои можат да ја збогатат вашата содржина.

Цените варираат од 10 до 100 долари месечно или, во некои случаи, уште повеќе, во зависност од аудио и видео функциите што ви се потребни.

Како да користите гласови со вештачка интелигенција за да креирате говорна пошта?

Постојат неколку начини на кои можете да користите гласови од вештачка интелигенција (ВИ) за да креирате говорна пошта:

 1. Користете услуга текст во говор (TTS): Многу компании нудат TTS услуги кои ви дозволуваат да го конвертирате пишаниот текст во изговорени зборови користејќи глас генериран од компјутер. За да користите услуга TTS за да креирате говорна пошта, едноставно напишете ја пораката што сакате да ја оставите, изберете глас со вештачка интелигенција од достапните опции и потоа генерирајте ја аудио датотеката.
 2. Користете гласовен асистент: многу гласовни асистенти, како што се Siri на Apple или Alexa на Amazon, нудат можност за креирање и оставање говорни пораки користејќи говор генериран од вештачка интелигенција. За да користите гласовен асистент за креирање говорна пошта, едноставно активирајте го асистентот и замолете го да остави порака за примачот.
 3. Користете услуга за говорна пошта: некои услуги за говорна пошта, како што е Google Voice, нудат опција да се користи говор генериран од вештачка интелигенција за да се остави говорна пошта. За да ја користите оваа функција, едноставно најавете се на вашата сметка и изберете го гласот што сакате да го користите кога оставате порака.

Следете ги чекорите подолу за да креирате говорна пошта со Ai Voice:

 1. Изберете ја алатката за генерирање TTS што сакате да ја користите за снимање глас
 2. Подгответе ја пораката за транскрипција/говорна пошта во текстуална услуга
 3. Можете да изберете природни гласови за да поставите различно расположение и тон.
 4. Напишете ја вашата порака и преземете аудио датотека
 5. Изберете ги сите изведувачи што ги слушате, откако ќе ги слушнете нивните гласови
 6. Прилагодете ги емоциите, тонот на гласот и темпото на говор како што сакате.
 7. Кога сте задоволни со вашиот примерок, кликнете на копчето „Преземи“ на дното на уредникот.

Како функционира синтезата на говорот?

Во синтезата текст-во-говор, компјутерската програма зема како влез блок од пишан текст и како излез произведува звучна датотека што ги содржи соодветните изговорени зборови. Ова обично се прави со користење на комбинација на лингвистичка анализа и компјутерски генерирана синтеза на глас.

 • Првиот чекор во синтезата на TTS е да се анализира влезниот текст за да се одреди неговата синтаксичка и семантичка структура. Ова вклучува идентификување на зборовите и нивните делови од говорот, како и односите меѓу зборовите.
 • Потоа, програмата ја користи оваа анализа за да ги генерира соодветните фонеми, кои се основните единици на звукот во еден јазик.
 • Конечно, фонемите и информациите за прозодија се користат за синтетизирање на вистинскиот звук на изговорените зборови со помош на компјутерски генериран глас. Овој глас може да биде или претходно снимен примерок од човечки глас или синтетизиран глас создаден целосно од компјутерот.

Апликациите за синтеза на глас се суштински алатки за луѓето, а случаите за употреба вклучуваат луѓе со пречки во читањето, е-учење, изговор, гласовни асистенти и создавачи на содржина.

Кои се најдобрите AI Voiceover Chrome екстензии?

Најдобрите екстензии на chrome од текст во говор засновани на пристапност, карактеристики и цени кои ќе ви помогнат да го изберете најдоброто може да се наведат како:

 • Текст во говор на Google
 • Natural Reader
 • Read Aloud
 • SpeakIt!
 • VoiceIn
listening to an audiobook

Како да креирате ВИ Voiceover за видеа?

Постојат неколку начини да креирате гласовни вести за видеа со вештачка интелигенција. Подолу се дадени неколку опции:

 • Користете алатка за гласовно менување со вештачка интелигенција: некои популарни опции вклучуваат Adobe Voice, iSpeech и ReadSpeaker.
 • Користете професионален гласовен актер: ако сакате поприроден глас, можете да ангажирате професионален гласовник да го сними звукот за вашето видео. Многу гласовни актери ги нудат своите услуги онлајн преку веб-страници.
 • Користете апликација за снимање преку глас: апликациите за снимање преку глас обично нудат функции како намалување на шумот и корекција на тонот за да ви помогнат да произведувате висококвалитетен звук. Некои популарни опции вклучуваат Audacity, GarageBand и Adobe Audition.
 • Користете услуга текст во говор: многу API-услуги за текст-во-говор нудат низа опции за прилагодување, вклучувајќи ја и можноста за избор од различни гласови и јазици. Некои популарни опции вклучуваат Google Text-to-Speech и iSpeech.

Кои се карактеристиките на најдобрите гласови со вештачка интелигенција?

Најпреферираните генератори на глас со вештачка интелигенција обезбедуваат:

 • Висококвалитетни гласови.
 • Професионални гласовни актери
 • Опција за прилагоден глас
 • Животно говорно искуство во реално време
 • Гласови слични на луѓе / реални гласови
 • Различни гласовни опции
 • Различни јазични опции
Некои од генераторите на глас со вештачка интелигенција може да побараат цена, но обично тоа е прифатливо за голем број луѓе.

Кои се најкористените генератори на глас со вештачка интелигенција?

Достапни се многу генератори за текст во говор за вештачка интелигенција (ВИ), а најшироко користените може да варираат во зависност од специфичната апликација и пазар. Некои од најпопуларните TTS програми вклучуваат:

Speaktor е една од најдобрите гласовни алатки за вештачка интелигенција за конвертирање на текст во говор. Сигурни сме дека ќе ви се допаднат различните опции и одлики за говорење!

Дополнително читање за AI Voices

Сподели пост

Текст до говор

img

Speaktor

Претвори го твојот текст во глас и читај на глас