Како да користите AI гласови за да креирате говорна пошта

Интеграција на говорни говорни пораки со вештачка интелигенција со телефонски системи

Како да креирате говорна пошта со AI Voice?

Говорната пошта е еден од начините на комуникација. Алатките за текст во говор (TTS) им овозможуваат на корисниците да креираат говорни пораки на различни јазици користејќи гласови со вештачка интелигенција . Дополнително, постои виртуелна услуга за гласовно пренесување со вештачка интелигенција која има виртуелно лице со вештачка интелигенција покрај говорот текст во говор со емоции. Подолу се чекорите за создавање говорна пошта со Ai Voice:

 1. Изберете ја алатката за генерирање на глас AI што сакате да ја користите за снимање глас
 2. Подгответе ја пораката за транскрипција/говорна пошта во текстуална услуга
 3. Напишете ја вашата порака и преземете ја аудио датотеката (изборот на природни гласови за да поставите различно расположение и тон е можно)
 4. Изберете изведувач на глас
 5. Прилагодете ги емоциите, тонот на гласот и темпото на говорот
 6. Кликнете на копчето „Преземи“ на дното на уредникот

Како да поставите говорна пошта на IOS?

Следете ги чекорите подолу за да поставите пораки за говорна пошта на вашиот iPhone:

 1. Отворете ја апликацијата од иконата за говорна пошта на почетниот екран.
 2. По поздравот на системот за говорна пошта, следете ги гласовните инструкции. Ако не успее, бирајте *86.
 3. Кликнете на „Постави сега“. Говорната пошта се поставува автоматски ако не се појави скокачкиот прозорец „Постави сега“. Започнете на чекор 6 со допирање на Поздрав во горниот лев агол на екранот за говорна пошта.
 4. Внесете лозинка. Лозинките мора да бидат 4-6 цифри.
 5. Допрете „Готово“.
 6. Повторно внесете ја лозинката и допрете „Готово“.
 7. Допрете „Прилагодено“ за да снимите поздрав. За да користите стандарден поздрав на Verizon, допрете (проверете) „Стандардно“.
 8. Допрете „Снимај“ за да започнете. Можно е да користите сопствен глас или глас со вештачка интелигенција.
 9. Откако ќе завршите, допрете „Готово“ или „Зачувај“.

Како да поставите говорна пошта на Android ?

Следете ги чекорите подолу за да поставите пораки за говорна пошта на телефон со Android:

 1. Отворете ја апликацијата Телефон.
 2. Допрете на копчето на тастатурата во долниот десен агол.
 3. Притиснете и задржете број еден за да ја повикате услугата за говорна пошта.
 4. Ако говорната пошта е веќе поставена, внесете го PIN-от. (Во случај на заборавање, можно е ресетирање)
 5. Ако не сте ја поставиле говорната пошта, „Ниту еден број на говорна пошта не е зачуван на картичката“. ќе се појави.
 6. Следете ги упатствата за да ја поставите говорната пошта. Можно е да користите сопствен глас или глас со вештачка интелигенција.
 7. Повторно притиснете и задржете го бројот еден. Внесете го PIN-от.
Телефон користејќи AI Voice за креирање говорни пораки

Кои се придобивките од говорната пошта

Еве ги предностите од користењето говорна пошта:

 • 24/7 Пристапност
  Говорната пошта гарантира дека вашиот бизнис и вработените се секогаш достапни.
 • Елиминирајте ги повиците на чекање
  Говорната пошта го намалува времето на чекање на повикувачите.
 • Рентабилно
  Со одговарање на повици во одредено време, говорната пошта ги намалува трошоците за вработените и персоналот за услуги на клиентите прекувремено.
 • Скрининг на повици
  Говорната пошта му овозможува на персоналот да ги прегледа дојдовните повици. Посуштинските повици добиваат веднаш внимание додека неитни повици се испраќаат до говорна пошта за да се постапи подоцна.

Кои се придобивките од користењето AI Voice

Еве ги придобивките од изборот на генератор на глас со вештачка интелигенција:

 • Користењето глас со вештачка интелигенција заштедува многу време бидејќи создава глас во реално време со висока точност.
 • Покрај транскрипциите на говорната пошта, генераторите на глас со вештачка интелигенција ги претвораат снимките од деловни повици во транскрипти.
 • Тие претставуваат повеќе гласовни опции за корисниците, како што се умерен најавувач, весел спортски водител или детски глас.
 • Исто така, многу компании обезбедуваат AI услуги како што се препознавање говор, откривање јазик, анализа на чувствата, екстракција на концепт итн.
 • Тие создаваат целосна текстуална архива на телефонски комуникации што резултира со огромна корист за продуктивноста и работниот тек.

Најчесто поставувани прашања

Што е говорна пошта?

Говорната пошта е електронски складирана говорна порака што повикувачот, без разлика дали е лице или глас од вештачка интелигенција, му ја остава на примачот. Примачот може да ја врати зачуваната порака преку телефон, работна површина, е-пошта и други комуникациски уреди, во зависност од деловниот телефонски систем што го користи компанијата на примачот.

Што е AI Voice?

Гласовите на вештачката интелигенција се нарации произведени од генератор на вештачка интелигенција што се потпира на машинско учење за да реплицира говор со висок квалитет и природен звук. Постојат различни случаи за употреба на гласови со вештачка интелигенција, вклучувајќи подкасти, игри, онлајн курсеви, анимација итн.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај