Како да користите гласови со вештачка интелигенција за видеа

Контроли за репродукција на видео и гласовни поставки за вештачка интелигенција

За оние кои уживаат во креирањето содржина и бараат нови начини да експериментираат со нарации различни од нивните гласови, TTS и апликациите за гласовно пренесување можат да помогнат. Тие можат да користат гласови со вештачка интелигенција за видеа. Животни гласови ќе ја променат вашата перцепција за вашата содржина и вашето видео. Цената зависи од давателот на услугата, но можете да најдете бесплатни TTS генератори.

Што точно се AI Voices?

Нарациите произведени од генератор на глас со вештачка интелигенција што користи машинско учење за да реплицира висококвалитетен говор со природен звук, се нарекуваат гласови со вештачка интелигенција. Тие можат да конвертираат кој било текст во аудио датотеки што звучат како човечки. За да се создаде видео со вештачка интелигенција, моделите за машинско учење обработуваат стотици часови гласовни снимки или снимки од екранот од вистински изведувачи на глас, а потоа учат да зборуваат врз основа на аудио снимките.

Вештачките гласови сега можат прецизно да имитираат флексија и каденца на природниот човечки глас, благодарение на напредокот во длабокото учење и технологијата за глас. Како резултат на тоа, вашата нарација ќе содржи пореални гласови.

Зошто треба да користите генератори на глас со вештачка интелигенција?

Природно е новодојденците да бидат збунети од светот на гласовите на вештачката интелигенција. Некои алатки се специјализирани за е-учење, додека други се специјализирани за синтеза на говор, и веројатно ќе треба да испробате неколку за да видите дали добро се вклопувате. Дури и ако сте заинтересирани само за гласовно клонирање, вештачка интелигенција или гласовни изговори, ќе ви бидат од помош ВИ гласовните и алатките за текст во говор (TTS) за вашите видеа.

На пример, софтверот за говор во говор во реално време може да биде покорисен во преносот во живо и подкастите. Од друга страна, видеата со објаснување, видеата за обука, упатствата, видеата на YouTube, видеата на Интернет, аудио книгите, анимациите и содржината на социјалните медиуми, од друга страна, се посоодветни за алатките за текст во говор.

Зошто треба да користите гласовници со вештачка интелигенција во вашите видеа?

Ако сте креатор на видео содржини, има големи шанси да имате неколку линии на дијалог, нарација или што било друго што бара гласовно дејствување. Иако автентичните човечки гласови се совршено остварливо решение, тие можат да бидат прилично скапи.

Тоа е трошок што не може секој уметник да си го дозволи. Сепак, постои едноставен начин да заштедите пари на гласовни звучници. Решението е вештачката интелигенција. Достапни се бројни апликации за текст во говор и тие се одличен начин за добивање на висококвалитетни гласовни говори.

Камера

Зошто треба да избирате гласовници со вештачка интелигенција во вашите видеа наместо гласовни актери

Има неколку придобивки од користењето на технологијата за вештачка интелигенција наместо актери што ќе бидат релевантни за повеќето создавачи на содржина. Најважниот фактор е цената. Наместо да плаќате цело богатство за гласовен актер, можете да користите TTS апликации.

Сè уште ќе добиете нарација со природен звук, но можете да ја користите за секое видео што ќе го направите. Нема ограничувања. Дури и ако не користите бесплатни гласовни говори од текст во говор, ќе платите многу помалку од професионалните гласовни таленти.

Како да креирате видео со ВИ Voiceovers

Ќе можете да го забрзате процесот и да направите сè поефикасно откако ќе се запознаете со алатките што ќе ги користите. Секако, ќе можете дополнително да приспособувате различни гласови и да експериментирате со функциите што ги обезбедуваат овие апликации.

Некои апликации ќе ви овозможат да го користите вашиот глас во верзијата со вештачка интелигенција, но во овој момент, подобро е сами да го снимате видеото со гласовно емитување. Екранот или традиционалното снимање на глас може да биде многу корисно. Овие чекори ќе ви дадат јасна слика за тоа што да очекувате од апликациите за генерирање глас на вештачка интелигенција.

Чекор 1: Пишување на вашето сценарио

Иако генерираните гласови може да се користат во реално време, пишувањето сценарио значително ќе ви го поедностави животот. Наместо да читате на глас, технологијата за вештачка интелигенција може да го направи тоа наместо вас. Едноставно поставете ја вашата датотека, приспособете ги гласовните поставки и генерирајте го звукот.

Креаторите на содржини треба да ги следат овие упатства:

 • Спроведете темелно истражување на темата што е при рака.
 • Направете преглед на содржината (предмет, наслов, преводи, означени параграфи).
 • Користете проверка на правопис.
 • Поставете го првиот нацрт на алатката за текст во говор за да слушнете како звучи и колку време е потребно.
 • Препишувањето може да помогне да се подобри динамиката.

Чекор 2: Избор на апликација TTS

Постојат бројни апликации за текст во говор достапни денес, и речиси секој уред вклучува вградена алатка TTS. Овие читачи на екран што доаѓаат со вашиот уред нема да можат да ви помогнат при раскажувањето и наместо тоа ќе треба да купите посебен.

Значи, како да изберете алатка за TTS за употреба? Наједноставното решение е да ја користите најдобрата апликација за текст во говор достапна денес. Тоа е Speaktor . Апликацијата ќе работи без проблем на Android, iOS, Mac или Windows. Едноставен е за употреба и не бара никаква обука.

Ќе бидете подготвени за следниот чекор откако ќе ја преземете апликацијата.

Кои фактори треба да ги земете предвид при изборот на најдобар генератор на глас со вештачка интелигенција?

Обично, најпреферираните генератори на глас со вештачка интелигенција го обезбедуваат следново:

 • Висококвалитетни гласови и гласови со природен звук
 • Професионални гласовни актери
 • Случаи за употреба
 • Животно говорно искуство во реално време
 • Различни опции за глас и јазик (англиски, француски, итн.)

Чекор 3 – Поставки за глас

Дури и ако спроведете темелно истражување, изборот на гласови кои ќе го оживеат текстот со вештачка интелигенција може да биде тешко. Значи, пред да ја донесете вашата конечна одлука, штиклирајте ги следните полиња во вашиот генератор на AI Voice:

 • Бројот на достапни јазици и дијалекти
 • Различни гласови (стари/млади, машки/женски)
 • Дополнителни функции за подобрување (на пример, брзина)
 • Тонови на човечки емоции

Можете да го промените генерираниот говор со избирање различен гласовен актер, прилагодување на јачината на звукот и менување на стилот, висината, брзината, паузирањето, акцентот, изговорот и интерпункцијата.

Чекор 4 – Користење на скриптата

Откако ќе ги пронајдете поставките што ви се допаѓаат, се што треба да направите е да ја стартувате апликацијата од скриптата. Нема да имате проблеми со форматот на датотеката бидејќи повеќето генератори на текстови во говор поддржуваат PDF , epub, txt, Word, па дури и онлајн текстови.

Чекор 5 – Уредување видео

Ако звукот е задоволителен, можете да ја извезете аудио датотеката во вашиот видео едитор. Мора да го поседувате видеото или анимацијата за која имате намера да го користите гласот. После тоа, можете да мешате, да додавате преводи и да правите што друго е потребно, како на пример додавање музика во заднина.

Достапни се бројни опции за софтвер за уредување, а на вас е да одредите кои од нив работат најдобро. Вашите видеа ќе звучат добро со висококвалитетни гласови како и со професионалните гласови.

Повеќето чекори ќе важат за кој било производител на видео со слични функционалности.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај