9 Алтернативи на говорникот

Апликациите „Текст во глас“ можат да ги оживеат зборовите на екранот, без разлика дали сакате да ја зголемите продуктивноста и пристапноста или да создадете вештачки гласови на вашите видеа. Ги составивме најдобрите алтернативи на Speaktor за корисничко искуство, перформанси, излезни резултати и цени!

Што е Speaktor?

Еве неколку клучни факти за Speaktor:

 • Speaktor е алатка за текст во говор која користи AI и NLP алгоритми.
 • Нуди повеќе јазична поддршка, опции за прилагодување на гласот, тонот и брзината и интеграција со различни апликации и уреди.
 • Може да се користи за создавање аудио содржина, курсеви за е-учење и интерфејси со говор.
 • Speaktor може да генерира висококвалитетен говор кој звучи природно и како човек.

9 Алтернативи на говорникот

Во деловниот свет и во секојдневниот живот, текст-во-говорот добива на популарност. Покрај зголемувањето на продуктивноста, програмата е корисна и за лицата со попреченост, како што се дислексија и оштетен вид. Апликациите TTS можат да го намалат и времето на екранот, зголемувајќи ја продуктивноста.

Амазон Поли :

Amazon Polly е услуга за текст во говор базирана на облак, 60 јазици и 250 гласови, напредни опции за прилагодување, вклучувајќи изговор и брзина на зборување

Текст во говор на Google Cloud:

Google Cloud Text-to-Speech е моќна услуга за синтеза на говор која има над 220 гласови на 40+ јазици, напредни опции за прилагодување како што се висина, брзина на зборување и јачина на звук, поддржува повеќе аудио формати и интеграции со популарни платформи

Текст во говор на IBM Watson:

IBM Watson Text-to-Speech е услуга базирана на облак која има над 25 јазици, напредни опции за прилагодување како емоции и интонација, неколку нервни гласови, поддржува повеќе аудио формати

Microsoft Azure текст во говор:

Microsoft Azure Text-to-Speech е услуга базирана на облак која има 80+ гласови на 45+ јазици, напредни опции за прилагодување како што се брзина на зборување, интонација и акцент, поддржува повеќе аудио формати и интеграции со популарни платформи

NaturalReader:

NaturalReader е десктоп апликација која има над 30 јазици, различни опции за приспособување, како што се брзина и јачина на зборување, може да конвертира текст од слики и PDF-датотеки, нуди истакнување текст

ReadSpeaker:

ReadSpeaker е услуга за текст во говор базирана на облак, која има над 25 јазици, неколку висококвалитетни гласови, напредни опции за прилагодување како што се брзина на зборување, интонација и акцент, лесна интеграција со различни платформи

Изговори:

Speechify е мобилна апликација која има над 30 јазици, неколку висококвалитетни гласови, напредни опции за приспособување, како што се брзината и јачината на говорот, може да чита документи, статии и е-пошта и да се интегрира со различни услуги за складирање облак

TextAloud:

TextAloud е десктоп апликација која има над 29 јазици, различни опции за приспособување, како што се тон, брзина на зборување и јачина на звук, може да чита документи, статии и е-пошта, може да се интегрира со популарни читачи на екран и други алатки за пристапност

Гласовен читач на соништата:

Voice Dream Reader е мобилна апликација која има над 30 јазици, неколку висококвалитетни гласови, напредни опции за прилагодување како што се брзина на зборување, интонација и акцент, може да чита документи, статии и е-пошта, може да се интегрира со различни услуги за складирање облак и поддржува широк опсег на формати на датотеки, вклучувајќи PDF, EPUB и Word документи.

Кои се апликациите на технологијата за текст во говор?

 • Технологијата на текст во говор има различни примени во различни индустрии.
 • Во образованието, може да ги поддржи учениците со потешкотии во читањето или со потешкотии во учењето.
 • Во забавата, тој создава аудио книги, подкасти и гласовни пораки за видео содржини.
 • Во здравството, може да помогне со говорна терапија и да помогне во комуникацијата за лица со оштетен говор.
 • Технологијата на текст во говор може да се користи преку интерактивни системи за гласовна реакција или виртуелни асистенти.

Дали технологијата текст во говор може да чита повеќе јазици?

 • Многу софтверски решенија за текст-во-говор можат да читаат и изговараат текст на повеќе јазици.
 • Овие решенија нудат низа гласови на различни јазици.
 • Достапни се опции за прилагодување и контрола на акцентите и изговорот.
 • За бизниси или поединци кои имаат потреба од повеќејазичен текст во говор, важно е да се избере решение со висококвалитетни гласови на потребните јазици.
 • Важно е да се осигура дека решението е компатибилно со уредите и апликациите каде што ќе се користи технологијата.

Кои се најдобрите гласови за текст во говор?

 • Изборот на најдобриот глас за текст во говор зависи од личните преференци и наменетата употреба.
 • Некои провајдери на софтвер за текст во говор нудат широк опсег на гласови со акценти со природен звук, јасен изговор и различни тонови на гласот.
 • Популарните провајдери нудат разновидни гласови од различни јазици со опции за прилагодување за висината, брзината и јачината на звукот.
 • Најдобриот глас за текст во говор ќе зависи од специфичните потреби на корисникот.
 • Факторите како што се наменетата публика, јазикот на текстот и контекстот на случајот на употреба ќе влијаат на тоа кој глас е најсоодветен.

Во ред, тоа е сè за сега! Се надеваме дека ја најдовте најдобрата опција за вас. Пробајте го Speaktor бесплатно сега и уверени сме дека ќе уживате!

Најчесто поставувани прашања

Како да ја изберам вистинската алатка за текст во говор за моите потреби?

Изборот на вистинската алатка за текст во говор во голема мера зависи од вашите специфични потреби и случај на употреба. Некои фактори што треба да се земат предвид може да вклучуваат вид и сложеност на содржината што се синтетизира, наменетата публика или група на корисници, посакуваното ниво на прилагодување и контрола и барањата за интеграција со постоечки софтвер или платформи.
Исто така, може да биде корисно да се тестираат и споредат неколку различни алатки за текст во говор пред да се донесе конечна одлука. Дополнително, барањето препораки или консултации со експерти од индустријата може да помогне да се идентификува најсоодветната алатка за вашите потреби.

Што е технологија на текст во говор?

Технологијата „Текст во говор“ (TTS) е тип на помошна технологија што е развиена за претворање на пишан текст во звучен говор. Технологијата TTS е дизајнирана да им помогне на луѓето со попреченост како што се оштетен вид, тешкотии во учењето или тешкотии во читањето, како и на оние кои не можат да читаат поради други причини. Технологијата користи алгоритми за вештачка интелигенција (AI) и обработка на природен јазик (NLP) за да го анализира и толкува пишаниот текст, вклучувајќи интерпункција и форматирање, и да генерира аудио излез што се зборува гласно.

Како функционира технологијата за текст во говор?

Технологијата „Текст во говор“ го претвора пишаниот текст во говор користејќи софтвер и хардвер.
Процесот вклучува три фази: анализа на текст, лингвистичка анализа и синтеза на говор.
Анализата на текстот идентификува и одвојува зборови и реченици и ги отстранува непотребните елементи.
Лингвистичката анализа го одредува значењето и контекстот.
Синтезата на говор генерира аудио излез користејќи претходно снимен говор или гласови генерирани од компјутер.

Кои се разликите помеѓу бесплатниот и платен софтвер за текст во говор?

Бесплатниот софтвер за текст во говор може да понуди помалку опции, ограничено прилагодување и гласови со послаб квалитет од платениот софтвер. Платениот софтвер обезбедува поширок опсег на висококвалитетни гласови, напредни опции за прилагодување и подобра поддршка. Изборот помеѓу бесплатен и платен софтвер зависи од потребите и буџетот на корисникот.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај