Како да користите гласови со вештачка интелигенција за синхронизација?

Платформи за дистрибуција и лиценцирање на синхронизирање со гласовна поддршка за вештачка интелигенција

Зошто да користите ВИ гласови за синхронизација?

Постојат неколку причини зошто некој може да избере да користи гласови со вештачка интелигенција за синхронизација:

 1. Ефективно: Генерирањето глас со вештачка интелигенција е генерално поевтино од ангажирањето на човечки гласовни актери за синхронизација.
 2. Приспособливост: гласовите со вештачка интелигенција генерираат голем број синхронизирани верзии на истата скрипта за краток временски период. Значи, тоа е скалабилно решение за синхронизирање на голем број видеа или мултимедијални содржини.
 3. Јазична поддршка: аватарите со вештачка интелигенција може да се обучат да генерираат говор на многу јазици. Значи, тоа е идеално решение за синхронизација на содржината на повеќе јазици.
 4. Приспособување: Некои услуги за генерирање глас со вештачка интелигенција дозволуваат прилагодувања, како што се прилагодување на брзината, висината и тонот на говорот.
 5. Брзина: гласовите со вештачка интелигенција се способни да се генерираат со многу поголема брзина од човечките гласовни актери. Така, можно е брзо да се создаде синхронизирана содржина.

Како функционираат алатките за говор?

Алатките за гласовно пренесување на вештачката интелигенција, исто така познати како софтвер за текст во говор (TTS), работат со конвертирање на пишаниот текст во изговорени зборови. Софтверот го постигнува ова со користење на комбинација на техники за обработка на природен јазик (NLP) и претходно снимени примероци на говор.

Еве ги основните чекори за претворање на текст во говор:

 1. Внесување текст: корисникот внесува пишан текст во софтверот преку пишување, копирање и вметнување или со користење на API.
 2. Анализа на текст: Софтверот користи алгоритми за анализа на влезниот текст. Го разложува внесувањето на поединечни зборови и фрази и ги идентификува јазичните карактеристики.
 3. Синтеза на глас: Софтверот потоа ја користи оваа анализа за да генерира говор што е што е можно поприроден. Тоа го прави со комбинирање на претходно снимени примероци на говор со правила за изговарање зборови, флексии и интонации.
 4. Аудио излез: Конечниот излез е аудио датотека од изговорениот текст. Можно е софтверот да емитува аудио во различни формати, како што се MP3, WAV или OGG. Услугата ви овозможува да ги приспособите гласот, брзината и јачината на говорот.

Кои се придобивките од користењето на алатките за гласовно синхронизирање и нивните случаи?

Апликациите за синхронизација на глас се одлични за подкастери и создавачи на содржини, а многуте достапни упатства ги прават совршени за почетници.

Постојат неколку придобивки од користењето на алатките за гласовно синхронизирање, вклучувајќи:

 1. Погодност: Алатките за гласовно синхронизирање овозможуваат брза и лесна конверзија на пишаниот текст во изговорени зборови.
 2. Ефективни: Алатките за синхронизација на глас се поисплатливи од ангажирањето на човечки гласовни актери, особено за големи проекти.
 3. Јазична поддршка: Алатките за гласовно синхронизирање се обучени да генерираат говор на повеќе јазици. Значи, тоа е идеално решение за синхронизирање содржини на различни јазици, вклучувајќи англиски, корејски, португалски, германски, итн.
 4. Приспособување: Некои алатки за гласовно синхронизирање овозможуваат прилагодување на брзината, висината и тонот на говорот.
 5. Доследност: Алатките за гласовно синхронизирање генерираат конзистентен говор, што може да биде важно за создавање синхронизирана содржина со професионален звук.
 6. Пристапност: Алатките за гласовна синхронизација треба да се користат за создавање аудио верзии на напишана содржина. Така, овие алатки го прават подостапно за луѓето со оштетен вид или тешкотии при читањето.
 7. Автоматизација: Алатките за гласовно синхронизирање го автоматизираат процесот на создавање синхронизирана содржина, ослободувајќи време за други задачи.
 8. Брзина: Алатките за синхронизирање на глас генерираат говор со многу побрзо темпо од човечките гласовни актери.

Додека алатките за синхронизација на глас произведуваат говор сличен на човекот, тој не секогаш звучи природно како човечки глас. Сепак, тие сè уште произведуваат висококвалитетен говор во реално време за синхронизација.

синхронизирач

Како да користите гласови со вештачка интелигенција за синхронизација?

Постојат неколку чекори за користење гласови со вештачка интелигенција за синхронизација:

 1. Прво, ќе треба да изберете софтвер или услуга за генерирање глас со вештачка интелигенција што ги задоволува вашите потреби. Некои популарни опции вклучуваат Amazon Polly, Google Cloud Text-to-Speech и IBM Watson Text-to-Speech.
 2. Откако ќе изберете софтвер или услуга, ќе треба да креирате сметка
 3. Следно, ќе треба да го обезбедите софтверот или услугата со скриптата или текстот
 4. Откако ќе ја обезбедите скриптата или текстот, можете да го користите софтверот за да генерирате аудио од синхронизираната содржина.
 5. Конечно, можно е да ја уредите аудио датотеката и потоа да ја интегрирате во вашето видео или друг медиум.

Како да направите гласовно синхронизирање со вештачка интелигенција со преводи?

Еве ги чекорите за создавање гласовно синхронизирање со вештачка интелигенција со преводи:

 1. Креирај скрипта: напишете превод на оригиналното сценарио додека го чувате значењето и контекстот на оригиналното сценарио.
 2. Изберете софтвер или услуга за генерирање глас со вештачка интелигенција: изберете софтвер или услуга што ги задоволува вашите потреби. Некои примери вклучуваат Amazon Polly, Google Cloud Text-to-Speech и IBM Watson Text-to-Speech.
 3. Поставете ги потребните акредитиви: креирајте сметка и поставете ги потребните акредитиви
 4. Внесете ја скриптата: обезбедете го софтверот или услугата со преведената скрипта.
 5. Генерирање на синхронизирано аудио: користете го софтверот или услугата за да генерирате аудио датотека од синхронизираната содржина.
 6. Уредете ја аудио датотеката ако е потребно: приспособете ја јачината на звукот, висината и другите аудио поставки по потреба.
 7. Креирајте преводи: креирајте преводи за синхронизираната содржина со транскрипција на преведената скрипта и синхронизирање со аудиото. Проверете ја транскрипцијата за да нема никакви грешки со софтверот за уредување.
 8. Интегрирајте ги аудиото и преводите: интегрирајте ги аудиото и преводите во вашето видео или друг медиум.
 9. Тестирајте и приспособете: тестирајте ја синхронизираната содржина со преводи и уверете се дека преводите се правилно синхронизирани со аудиото.

Како да го подобрите синхронизираниот глас?

 1. Користете висококвалитетна опрема за снимање: користете микрофон со добар квалитет и простор за снимање заштитен со звук.
 2. Изберете го вистинскиот актер: побарајте гласовен актер кој може да го имитира оригиналниот глас. Ако користите сопствен глас, гледајте видеа за обука за синхронизација.
 3. Изберете го вистинскиот глас со вештачка интелигенција: ако користите глас со вештачка интелигенција, изберете го најсличниот.
 4. Вежбајте и вежбајте: нека гласовникот ги вежба и вежба репликите.
 5. Користете професионален аудио инженер: погрижете се звукот да звучи што е можно природно и полиран.
 6. Користете уредувач на скрипти: нека уредник на скрипта ја проверува скриптата за точност и конзистентност. Направете ги сите неопходни прилагодувања за да се осигурате дека синхронизираната верзија е што е можно поблиску до оригиналот.
 7. Тестирајте и приспособете: слушајте ја конечната синхронизирана верзија. Направете ги потребните прилагодувања на јачината на звукот, висината и другите поставки за аудио.
 8. Користете повеќе гласови: ако синхронизирате серија или филм, размислете да користите повеќе гласови за различни ликови.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Која е разликата помеѓу гласовен актер и уметник со глас?

Главната разлика помеѓу професионален гласовен актер и изведувач со глас е контекстот во кој тие работат. Гласовните актери обично го обезбедуваат гласот за анимирани ликови или за ликовите во видео игрите, а исто така го обезбедуваат гласот за филмови во живо или телевизиски емисии.
Од друга страна, гласовниот уметник е термин кој често се однесува на некој кој обезбедува гласовна работа за реклами, документарни филмови, аудио книги и други видови не-фикција продукции.

Дали гласовите на вештачката интелигенција грешат со синхронизацијата?

AI Voices повремено може да направи грешки, но за да ги намалите грешките, бидете сигурни дека вашата видео содржина е точна во однос на сценариото. Исто така, точноста на гласовното синхронизирање со вештачка интелигенција зависи од квалитетот на датотеките што ги користите. По синхронизирањето, користењето на програмите за уредување видео ја зголемуваат точноста на синхронизирањето.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај