Најдобрите API од текст во говор во 2022 година

Слика што ги прикажува плановите за цени и претплата за API за текст во говор во 2022 година, истакнувајќи ги различните опции достапни за корисниците да изберат.

Најдобрите API од текст во говор во 2022 година треба да бидат лесни за употреба, достапни и добра вредност за парите. За среќа, ова не е тешко да се најде бидејќи има бројни производи за задоволување на сите видови потреби од текст во говор.

Еве список на најдобрите API од текст во говор во 2022 година за различни цели.

Најдобрите API од текст во говор во 2022 година

1. IBM Watson Text to Speech

Не треба да биде изненадување што IBM има едно од најдобрите API од текст во говор во 2022 година. Watson API ви овозможува да генерирате говор користејќи ја својата платформа за вештачка интелигенција за машинско учење. Се интегрира во платформите за услуги на клиентите за да се подобри пристапноста и автоматизацијата.

Добрите

 • Една од најдобрите платформи за вештачка интелигенција
 • Се интегрира во платформите за услуги на клиентите
 • Нуди широк спектар на јазици и природни говорни гласови

Конс

 • Подобро одговара за големите бизниси

2. Amazon Polly

Amazon Polly е API за текст во говор до кој е достапен речиси сите бизниси и корисници. Неговата структура на цени е ниска и многу е лесен за употреба. Како и другите производи на Амазон, тоа е корисно за програмерите кога креираат апликации и услуги базирани на глас, бидејќи е толку широко користен. Поли има широк опсег на јазици и гласови и вклучува пренос во реално време.

Добрите

 • Широк опсег на јазици и гласови
 • Ниска цена
 • Лесен за користење

Конс

 • Може да стане скапо ако имате голем обем на работа

3. Fliki

Fliki е специјално дизајниран да им помогне на корисниците да креираат видеа. Има функции од текст во говор, но и медиумска библиотека за користење за видео содржини. Платформата има 750 гласови на 75 јазици, што значи дека е лесно да се создаде речиси секое видео што го сакате. Има ниво на бесплатен план, но платените нивоа стануваат прилично скапи. Ова е делумно поради лиценцирањето на сликата. Сепак, највисокото ниво на цени ви дава 50.000 зборови содржина месечно, што треба да одговара на повеќето креатори на видеа.

Добрите

 • Дизајниран за создавање видео
 • Вклучува лиценцирање за слики и видео
 • Достапни се многу гласови

Конс

 • Станува скапо на повисоки нивоа

4. Readspeaker

Readspeaker

Readspeaker е еден од најдобрите API за текст-во-говор во 2022 година ако сакате да дизајнирате сопствен глас со вештачка интелигенција. Платформата нуди и стандардни гласови, вклучувајќи нервни гласови базирани на машинско учење. Но, она што го издвојува од конкуренцијата е способноста да се генерира говорен глас кој е единствен за вашата компанија. Имајте на ум, ова ќе биде многу поскапо, а компанијата не ги објавува цените. Сепак, можете да имате бесплатна демо верзија на неговата веб-страница.

Добрите

 • Ви овозможува да креирате уникатен глас што зборува
 • Лесен за користење API за веб-локации
 • Вклучува повеќе од 110 гласови на 35 јазици

Конс

 • Нема рекламирани цени

5. Microsoft Azure

Microsoft Azure

Платформата од текст во говор на Microsoft Azure спаѓа во истата заграда како и IBM: најдобро е за големите бизниси кои имаат голем буџет. Неговата најевтина цена е 1 долар по аудио час, иако добивате 5 бесплатни часови месечно по втората сметка. Оваа цена ви дава функционалност што би ја очекувале од Microsoft. Azure има 400 нервни гласови на 140 јазици, а неговите контроли за излез на глас се подлабоки од другите платформи.

Добрите

 • Во-длабочината на употребливост
 • Ви овозможува да креирате уникатен глас
 • Многу реален говор

Конс

 • Скапо

6. Murf.AI

Murf.AI е базиран на облак, што го подобрува пристапот и употребливоста. Дизајниран е за создавачи на содржини на кои им е потребен глас за нивните видеа и медиуми. Murf.AI предлага да се користи за видеа, подкасти, предавања, реклами и многу повеќе. Една од најдобрите карактеристики е тоа што можете да го прегледате гласот на вашата содржина, што ќе ви овозможи да го добиете точното време. Можеби звучи како мала карактеристика, но тоа е нешто што им недостига на многу платформи – тие само ви даваат аудио датотека наместо тоа.

Добрите

 • Лесен за користење
 • Вклучува платформа за уредување содржина
 • Заснована на облак за пристапност

Конс

 • Вклучува 120 јазици – помалку од другите платформи

7. Colossyan

Colossyan

Colossyan е уште една платформа за создавање видео што нуди едно од најдобрите API од текст во говор во 2022 година во овој сектор. Своите гласови со вештачка интелигенција ги нарекува „актери“, а вие избирате од библиотеката пред да го изберете вашиот јазик и стил на зборување. Тие се дизајнирани да бидат со професионален квалитет, така што помалите бизниси можат да создаваат комерцијална содржина. Имено, структурата на цените е многу пониска од сличните производи, иако вклучува помалку минути за зборување.

Добрите

 • Вклучува бесплатно ниво
 • Гласови со професионален квалитет
 • Лесен за користење

Конс

 • Станува скапо штом ќе ги зголемите минутите за зборување

8. Descript

Descript

Descript нуди опсег на API-услуги од текст во говор, вклучувајќи подкастинг, транскрипција, уредување видео и многу повеќе. Услугата базирана на облак ги вклучува сите аспекти на уредување видео, што ви овозможува да ја претворите вашата содржина во видео без речиси никаков напор. Поважно е тоа што можете дури и да препишете аудио содржина назад во текст доколку е потребно, што значи дека тоа ќе биде единствената алатка што ќе ви треба за сите ваши медиуми.

Добрите

 • Вклучува алатки за уредување
 • Врз основа на облак
 • Се интегрира во други платформи доколку е потребно

Конс

 • Акцентите на гласовите не се одлични

Често поставувани прашања за API од текст во говор

Што е API?

API е кратенка за Application Programming Interface. Ова значи дека тоа е парче софтвер што овозможува 2 или повеќе компјутерски програми да комуницираат. Поважно, не го користи лицето на компјутерот, туку програмите што ги извршува.

Што е API од текст во говор?

API од текст во говор е софтвер кој го претвора пишаниот текст во говорен аудио. Тоа го прави со помош на вештачка интелигенција и можеби машинско учење. Како што е објаснето погоре, тој се интегрира во други платформи наместо да се користи директно од некоја личност.

Кој е најреалниот TTS глас?

Најреалниот TTS глас е опцијата за нервен глас на Amazon Polly. Тоа е најпопуларниот избор за многу бизниси и е неверојатно тешко да се разликува од човечки глас. На блиску второ место е текстот во говор на IBM, Watson, по што следи Microsoft Azure.

Кои TTS користат YouTubers?

Повеќето YouTubers користат Amazon Polly и Watson. Како што споменавме, ова се најреалните гласови, што е од суштинско значење на платформа како YouTube. Сепак, корисниците без потребниот буџет би можеле да користат нешто како Readspeaker или Descript, бидејќи тие се поевтини.

Споделете ја објавата:

Најсовремена вештачка интелигенција

Започнете со Speaktor сега!

Поврзани написи

Отворање на функцијата текст во говор на TikTok
Speaktor

Како да користите текст во говор на TikTok?

Една од најголемите ѕвезди на TikTok е неговата гласовна функција за текст во говор. Наместо едноставно преклопување на текстот во вашето видео, сега можете да добивате преводи на глас да

Speaktor

Како да се користи текст во говор на раздор?

Како да направите раздор да ги чита вашите пораки? Во својата наједноставна форма, можете да ја користите командата „/tts“ за да користите текст-во-говор. Откако ќе напишете /tts, оставете празно место

Приспособување на поставките за текст во говор во Google Docs
Speaktor

Како да вклучите текст во говор со Google Docs?

Како да ја активирате екстензијата текст во говор на Google „Screen Reader“? Првото нешто што треба да се знае е дека само прелистувачот Google Chrome поддржува екстензија на Google „Screen

Претворете текст во говор на Инстаграм
Speaktor

Како да конвертирате текст во говор на Инстаграм?

Како да додадете текст во говор на макари на Инстаграм? Текст во говор е едно од најновите ажурирања на Инстаграм. Функцијата читање-текст-гласно на Instagram го претвора текстот во аудио. Покрај